Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 1
Puntalama İşleminin Örülmüş Kumaşların Yapısal Özellikleri ve Hava Geçirgenliği Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması
2015
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hava geçirgenliği, kumaşların yüzey özellikleri ve yapısal parametreleri ile yakından ilgili önemli bir termal konfor parametresidir. Puntalama işlemi, basınçlı hava ile karmaşıklık vererek filamentlerin birbirlerine tutunmalarını sağlar. İplik yapısında meydana gelen bu değişim, kumaşın ilmek özelliklerini, gözenek yapısını dolayısıyla hava geçirgenliğini değiştirmektedir. Yapılan çalışma kapsamında, farklı punta sayılarına sahip polyester-POY (Partially Oriented Yarn) ipliklerden suprem kumaşlar örülmüştür. Örülen kumaşların yapısal özellikleri ve hava geçirgenlik seviyeleri test edilmiş, değişen punta sayılarının bu özellikler üzerindeki etkileri istatistiksel olarak analiz edilmiştir. Sonuç olarak, puntalama işleminin kumaş yapısında meydana getirdiği değişikliklerin hava geçirgenlik seviyesini düşürecek yönde etki ettiği görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

The study of the structural characteristics and effects of the punctuation process on the air passivity of refined fabric
2015
Yazar:  
Özet:

Air permeability is an important thermal comfort parameter that is closely related to the surface characteristics and structural parameters of fabric. The punching process makes the filament to stick with each other by giving complexity with the pressure air. This change that occurs in the wire structure changes the wire characteristics of the fabric, the portion structure, and therefore the air permeability. In the framework of the study, supreme tissues were found from polyester-POY (Partially Oriented Yarn) wire with different points numbers. The structural characteristics of the melted fabric and the air tolerance levels have been tested, the effects of the variable number of points on these characteristics have been statistically analyzed. As a result, it has been shown that the changes that the pointing process causes in the fabric structure have an impact in the direction of lowering the level of air tolerance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.744
2023 Impact/Etki : 0.14
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi