Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 4
Öğrencilerin Epistemolojik İnançları ile Farklı Fen Disiplinlerine Yönelik Öğrenme Anlayışları Arasındaki İlişkiler
2021
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 9. sınıf lise öğrencilerinin epistemolojik inançları ve farklı fen disiplinlerine (fizik, kimya, biyoloji) yönelik öğrenme anlayışları arasındaki ilişikleri incelemektir. 462 (erkek=247, kız=215) öğrenci çalışmaya katılmıştır. Veriler öğrencilerin epistemolojik inançlarını ve öğrenme anlayışlarını ölçen anketler yardımı ile toplanmıştır. Öğrencilerin epistemolojik inançları ve farklı fen disiplinlerine yönelik öğrenme anlayışları arasındaki ilişkiyi ölçmek için Pearson korelasyon analizi yapılmıştır. Araştırma sonuçları öğrencilerin epistemolojik inançlarından “bilginin doğrulanması” ve “bilginin gelişmesi” ve üst-düzey öğrenme anlayışları arasında pozitif ve orta düzeyde bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur. Ancak, bu inançlar öğrencilerin alt-düzey öğrenme anlayışları ile zayıf bir şekilde ilişki göstermişlerdir ya da ilişkisizdir. Benzer bir şekilde, öğrencilerin epistemolojik inançlarından “bilginin kaynağı” ve “bilginin kesinliği”, öğrenme anlayışları ile zayıf bir ilişki göstermiştir ya da ilişkisizdir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationships Between Students’ Epistemological Beliefs and Conceptions Of Learning In Different Science Domains
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to investigate the relationships between 9th grade students’ epistemological beliefs and conceptions of learning in different science domains (physics, chemistry, biology). A total of 462 students (male=247, female=215) participated in the study. Data were collected with the help of the questionnaires that measure students’ epistemological beliefs and conceptions of learning. Pearson correlation analysis was performed to determine the relationships between students’ epistemological beliefs and conceptions of learning in different science domains. The results revealed that there were positive and moderate relationships between students’ epistemological beliefs in “justification” and “development” dimensions and their higher-level conceptions of learning. However, these beliefs were weakly correlated or not correlated to the students’ lower-level conceptions of learning. Similarly, students’ epistemological beliefs in “source” and “certainty” dimensions were weakly associated or not associated with their conceptions of learning.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 768
Atıf : 4.154
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi