Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 45
 İndirme 7
HASTANE POLİKLİNİK BİRİM MALİYET ANALİZİ VE ÖRNEK BİR UYGULAMA
2015
Dergi:  
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hastanelerde sağlık hizmetinin yürütülebilmesi için gerekli olan kaynakların belirlenmesi, maliyetlerin tespit edip kontrolünün sağlanması, performansın değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik planların yapılmasında maliyet analizi çalışmalarından yararlanılmaktadır. Bu kapsamda hastanelerde sağlık hizmetleri sunumunda önemli bir yeri olan polikliniklerin birim maliyetlerinin hesaplanması önem kazanmıştır.  Bu çalışmada Ankara’da kamuya ait bir üniversite hastanesinin 2012 yılı verilerine göre poliklinik birim maliyetleri hesaplanmış olup, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) poliklinik paket fiyatlarıyla karşılaştırılmıştır. Çalışma sonucunda, en yüksek birim maliyet 200,85 TL. ile Algoloji Polikliniği’nde, en düşük birim maliyet 24,31 TL. ile Dermatoloji polikliniği olarak bulunmuştur. İncelenen 19 poliklinikten 7’sinin poliklinik birim maliyetinin SUT poliklinik paket fiyatının üstünde olduğu görülmüştür. Bu nedenle, hastanenin maliyet kontrolü ve kapasite kullanım oranını artırarak birim maliyetlerini düşürmesinin ve SUT fiyatları belirlenirken maliyet analizi çalışma sonuçlarının dikkate alınmasının yararlı olacağı söylenebilir. 

Anahtar Kelimeler:

hospital polyclinic unit cost analysis and sample application
2015
Yazar:  
Özet:

the determination of the resources required for the health service in hospitals is determined and controlled by the performance of the performance of the performance and the cost analysis studies are used in the realization of plans for the future. in this context, the calculation of the unit costs of polyclinics, an important place in the presentation of health care services in hospitals, the evaluation of a university hospital belonging to the public in ankara was calculated according to the data of 2012, and the health practice examination was compared with the prices of sut polyclinic package, as a result of the study, the highest volume costs of cost5 tl, and the price of the hospital is determined by increasing the price of the price of the laboratory, and the maximum of the capacity of the capacity of the capacity of the polyclinic of the capacity of the capacity of the laboratory, and the laboratory of the capacity of the maximum of the hospital, and the capacity of the maximum of the laboratory of the laboratory, and the maximum of the laboratory of the laboratory of the hospitalization rate of the maximum of the hospital, and the maximum of the total consumption of the laboratory of the capacity of the capacity of the laboratory of the hospital was reduced consumption of the laboratory, and the maximum of the laboratory of the capacity of the hospital

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Hitit Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 606
Atıf : 2.456
2023 Impact/Etki : 0.328
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi