Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN BEDEN EĞİTİMİ DERSİNE YÖNELİK TUTUMLARININ İNCELENMESİ
2018
Dergi:  
Sosyal Bilimler Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, ortaokul öğrencilerinin farklı değişkenler açısından beden eğitimi dersine yönelik tutumlarının incelenmesidir. Araştırma örneklemini, Osmaniye ilinde taşra ve merkez dahil olmak üzere 2016-2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde 9 devlet orta okulunda öğrenim görmekte olan 1837 (erkek 890 kız 947) ortaokul öğrencisi oluşturmuştur. Araştırmada veri toplama aracı olarak Güllü ve Güçlü (2009) yılında geliştirilen “Beden Eğitimi Dersi Tutum Ölçeği” kullanılmıştır. Ölçek, 24 maddesi olumlu ve 11 maddesi olumlu olmak üzere toplam 35 maddeden oluşmaktadır. Ölçeğin Cronbach Alpha iç tutarlık katsayısı .94 olarak bulunmuştur. Bu araştırma da ise, Cronbach Alpha iç tutarlık katsayısı .80 olarak tespit edilmiştir. Araştırma verilerinin analizinde, aritmetik ortalama, standart sapma, t testi ve ANOVA testi kullanılmıştır. Ortaokul öğrencilerinin beden eğitimi dersine yönelik tutumlarının cinsiyet, yaş, lisanslı spor yapma ve düzenli spor yapma değişkenlerine göre gruplar arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark gösterdiği tespit edilmiştir (p<0.05). Araştırma sonucunda, erkek öğrencilerin kız öğrencilere göre, 11 yaş grubundaki öğrencilerin diğer yaş gruplarındaki öğrencilere göre, lisanslı spor yapan öğrencilerin yapmayan öğrencilere göre ve düzenli spor yapan öğrencilerin yapmayan öğrencilere göre beden eğitimi dersine yönelik tutumlarının daha yüksek olduğu görülmüştür. 

Anahtar Kelimeler:

2018
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sosyal Bilimler Akademi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Sosyal Bilimler Akademi Dergisi