Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 2
An Assessment of Willingness for Adoption of Climate-Smart Agriculture (CSA) Practices through the Farmers’ Adaptive Capacity Determinants
2019
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki etkilerine yönelik çalışmalar, özellikle gelişmekte olan ülkeler için Asya bölgesinde yoğunlaşmaktadır. Yenilikçi adaptasyon uygulamalarını teşvik etmek için, çiftçilerin iklim açısından akıllı tarım (CSA) önlemlerini benimseme olasılığı ve karşılaştıkları engeller konusundaki bakış açılarını anlamak çok önemlidir. Bununla birlikte, sınırlı sayıda araştırma, çiftçilerin iklim değişikliği etkilerine nasıl cevap verdiğini değerlendirmiştir ve buna bağlı olarak, uyum kapasitesi (AC) ile esneklik arasındaki ilgi düzeyi ve fırsatları konu edinmiştir. Bu çalışmada, Pakistan'ın Pencap kentinde iklim-akıllı tarımın benimsenmesi, 420 çiftçi anketi kullanarak iklim değişikliğinin etkisi araştırılmıştır. Bu konuda çiftçilerin uygulamalarını anlamak, iklim değişikliğini karşılama durumu ve uyum kapasitesi ile etkilerini hafifletmek için akıllı-iklim tarım önlemlerinin benimsenmesine duyduğu istek irdelenmiştir. İklim-akıllı tarımın benimsenmesine yönelik çiftlik hane halkının itici faktörleri ekonometrik bir model olan “lojistik model” kullanılarak incelenmiştir. Çalışmanın sonuçları, tarım işletmelerinin insan gücü, fiziksel, doğal, finansal ve sosyal kapasiteleri gibi uyum kapasitelerini etkileyen faktörlerin, iklim-akıllı tarım önlemlerini benimseme ihtimalini önemli ölçüde belirlediğini göstermektedir. Ayrıca, kurumsal destek eksikliğini ve bilgi eksikliğinin de bu yenilikçi önlemleri almanın önündeki en büyük engel olduğu belirlenmiştir. Bu çalışma, iklim politikasının özellikle kurumsal hizmetlere ve kaynaklara erişime odaklanan bölgesel bir bağlamda tasarlanması gerektiğini ortaya çıkarmıştır. Çiftçilerin uyum kapasitesi donanımını artırarak bu yenilikçi önlemleri kabul etmesini sağlamak en iyi yoldur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.025
Atıf : 5.690
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi