Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
İSLAMOFOBİK BİR GRUBUN (STOP ISLAMIZATION OF AMERICA) FİLİSTİN-İSRAİL ÇATIŞMASINA BAKIŞI
2024
Dergi:  
Ombudsman Akademik
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Stop Islamization of America (SIA) isimli grubun, Flistin-İsrail çatışmasına bakış açısı ve politikaları, hareketin kimliği ve İslamofobi kavramı üzerinden değerlendirilmiştir. Çalışma sırasında hareketin sosyal medya hesapları, haber siteleri ve yayınları incelenmiştir. Buradan hareketle SIA’nın dünyayı yorumlayış şekli, İslam’ı algılayışı ve Filistin- İsrail çatışmasına dair çıkarımları tartışılmıştır. İsminden de anlaşılacağı üzere hareketin kuruluş amacı İslam ve Müslüman karşıtlığıdır. İslam karşıtlığının temeline ise İslam’ın Batı Medeniyeti için tehdit oluşturduğu iddiasını yerleştirmektedir. Bu çerçevede İslam, Batı için bir ötekidir, Batı Medeniyetini ele geçirmeye çalışmakta ve üstelik bunu gizli bir şekilde, Batı’nın Müslümanlara sağladığı olanaklar aracılığıyla yapmaktadır. Anlaşılacağı gibi dünya siyasetini medeniyetler çatışması tezi üzerinden anlamlandıran SIA’ya göre Filistin-İsrail çatışması da aynı temelde yükselmektedir. SIA için İslam’a yönelik hem ideolojik bir mücadele verilmeli hem de gerektiğinde sıcak çatışmaya girilmelidir. Sıcak çatışmanın bir boyutu başta IŞİD ve El Kaide olmak üzere köktenci gruplara karşı savaşken diğer boyutu ise Filistin-İsrail çatışmasıdır. Bu nedenle Batı’nın ön karakolu olarak görülen İsrail’in koşulsuz bir şekilde desteklenmesi gerektiği ileri sürülmektedir. Çünkü bir yandan vahşiler olarak tasvir edilen Müslümanlara karşı İsrail’i desteklemek insani bir tutum olarak gösterilirken, diğer yandan İsrail’in bu savaşı kaybetmesi durumunda Müslümanların başta Avrupa ve Amerika olmak üzere Batı Medeniyetine yöneleceği iddia edilmektedir. Tüm bu vurguları desteklemek için çeşitli olaylara veya bazı Müslüman isimlerin açıklamalarına atıf yapılmakta ve tekil olaylar heterojen İslam dünyasının geneline atfedilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Perspective Of An Islamophobic Group (stop Islamisation Of America) On The Palestine-israel Conflict)
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ombudsman Akademik

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 211
Atıf : 586
Ombudsman Akademik