Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
BÖLGESEL KALKINMADA MUHASEBE VE MUHASEBECİLERİN ROLÜ
2010
Dergi:  
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı son yıllarda Dünya’da ve Türkiye’de ivme kazanmış olan bölgesel kalkınma planlarında muhasebenin ve muhasebecilerin önemini açığa kavuşturmak ve bölgesel kalkınmada muhasebe meslek örgütlerinin potansiyel rollerini tartışmaktır. Bu çalışmaya göre, muhasebe örgütlerinin bölgesel kalkınmaya temel katkıları beşeri sermaye’nin geliştirilmesi, sosyal ve çevresel raporlama hakkında farkındalık yaratılması, girişimciliğin yaygınlaştırılması, mesleki paydaşların sorunlarının çözülmesi ve bölgeselleşmede sermaye yapısının uluslararasılaşması konularında olabilir. Muhasebenin kendisi ise işletmeler için ürettiği geleneksel faydalar olan kaliteli finansal bilgilerin meydana getirilmesi, kurumsal yönetimin oluşturulması ve sosyal-çevresel sonuçların raporlanması ile bölgesel kalkınmaya katkılar sağlayabilir. Diğer taraftan, bölgesel kalkınma süreci ile muhasebe paydaşlarının “bölgesel muhasebe” tartışmalarına girmesi uygun görülmemekte, Türkiye’de yürütülmekte olan mevcut ulusal muhasebe sitemi ve Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarının takip edilmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 1.671
2023 Impact/Etki : 0.379
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi