Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Knowledge Level, Attitude and Behaviours About Glucose Challenge Test Among Turkish Pregnant Women
2016
Dergi:  
Ankara Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Gestasyonel diabetes mellitus (GDM) ile ilgiliiyi tarama ve tanı yönteminin ne olduğu konusundaki tartışmalar devam etmektedir. Gebelerin gestasyonel diabetes mellitus tarama testleri ile ilgili farkındalığı ve bunu etkileyen faktörlerle ilgili çalışmalar sınırlı sayıdadır. Bu çalışma gebelerin glikoz yükleme testleri konusundaki bilgi düzeyleri, bu testleri yaptırma konusundaki tutum ve davranışları ve bu testleri yaptırma konusundaki son kararlarını etkileyen faktörleri araştırmak için yapılmıştır. Materyal ve Metot: Bu çalışma Şubat 2015 ve Nisan 2015 arasında gebelik takibi için gebe polikliniğimize başvuran gebeler arasında yürütülen bir anket çalışmasıdır. Çalışmaya katılan gebelere 14 soruluk anket uygulanmıştır. Bulgular: Çalışmaya toplam 476 gebe katılmıştır. Katılan gebelerin ortalama yaşı 27,7(17-42) yıl idi. İyi bilgi düzeyine sahip olma ile bu gebelikte glikoz testini yaptırma veya testi yaptırmayı düşünme arasında istatistiksel anlamlı farklılık tespit edilmiştir (p<0,05). Önceki gebelikte testi yaptırma ile bu gebelikte testi yaptırma veya yaptırmayı düşünme arasında istatistiksel anlamlı farklılık tespit edilmiştir (p<0,001). Eğitim düzeyi ile iyi bilgi düzeyine sahip olma arasında da istatistiksel anlamlı farklılık tespit edilmiştir (p<0,001). Sonuç: Glikoz yükleme testleriyle ilgili literatürde henüz tespit edilmiş komplikasyon yoktur. Glikoz yükleme testleri konusunda gebe kadınların yanlış bilgilendirildiğine ve bilgilerini düzeltmek için eğitim programları ile yeniden bilinçlendirilmeleri gerektiğine inanıyoruz

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ankara Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 662
Atıf : 1.634
Ankara Medical Journal