Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Çalışma sermayesi yönetiminin firma finansal performansına etkisi: Havacılık sektörüne yönelik bir çalışma
2022
Dergi:  
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Havayolu firmaları hizmet sunduklarından sürekli olarak büyük miktarda çalışma sermayesine ihtiyaç duyarlar. Çalışma sermayesi firmaların faaliyetlerinin sağlıklı şekilde yürütülmesi ve firmaların kısa vadeli yükümlülüklerini yerine getirebilmesi açısından çok önemlidir. Firmanın faaliyetlerini sürdürecek kaynaklara sahip olamaması veya yükümlülüklerini yerine getirememesi firmanın ciddi sorunlar yaşamasına sebep olacaktır. Finansal kararlar genel olarak orta ve uzun vadeli kararlara odaklanmış durumdadır. Çalışma sermayesi yönetiminin genelde basit olduğu düşünülse de firma açısından hayati öneme sahiptir. Özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaların çalışma sermayesi yönetimine ciddi önem vermeleri gerekmektedir. Çalışmada çalışma sermayesi oranlarının firma performansı göstergeleri üzerindeki etkisi ölçülmüştür. Çalışma da panel veri analizi kullanılmıştır. Yapılan testler ile çalışmaya uygun modelin Driscoll-Kraay tahmincisi olduğu ortaya çıktığından bu model kullanılmıştır. Analizler sonucunda net çalışma sermayesi oranı ile firma performansı arasında güçlü olumlu bir ilişki tespit edilmiş ayrıca 2008 küresel krizinden ve Covid-19 salgınından ciddi şekilde etkilendikleri sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Working Capital Management On Financial Performance: A Study On The Aviation Sector
2022
Yazar:  
Özet:

Airline companies constantly need significant amount of working capital as they provide services. Working capital is very important for businesses to carry out their activities in a good way and for companies to fulfill their short-term obligations. The firm’s inability to have the resources for keeping its activities or the business failure to fulfill its obligations will cause the firm to experience serious problems. Financial decisions are generally focused on medium and long-term decisions. Although working capital management is often considered as simple, it is vital to the firm. Especially companies operating in the service sector should pay attention to working capital management. In this study, the effect of the working capital ratios on the financial performance indicators was measured. Panel data analysis was used in the study. Primarily, the validity of the unit and time effects of the model has been analyzed, and fixed effect and random effect models have been created according to the results of that analysis. In order to determine the model to be used, it it has been decided as a result of the Haussman test and basic assumption tests have been applied on the model. The Driscoll-Kraay estimator was tested and found more suitable and used in this study. As a result of the analysis, it was concluded that there is a strong positive relationship between the net working capital ratio and firm performance in addition the firms were severely affected by the 2008 global crisis and the Covid-19 epidemic.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 5.165
2023 Impact/Etki : 0.238
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi