Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 13
CERRAHİ KLİNİKLERİNDE YATAN YAŞLI HASTALARIN GENEL SAĞLIK DURUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2010
Dergi:  
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Yaşlanma sürecine bağlı olarak, hücre ve organ düzeyinde değişiklikler meydana gelir ve bu durum cerrahi girişim geçiren yaşlı hastaya özel, kaliteli hemşirelik bakımını gerektirir. Bu araştırma, cerrahi girişim sürecindeki yaşlı hastalara kaliteli hemşirelik bakımının sunulabilmesi için değerlendirilmesi önerilen, genel sağlık durumlarının değerlendirilmesi amacıyla planlandı. Yöntem: Kesitsel- tanımlayıcı tipteki bu araştırmaya, Haziran-Ağustos 2008 tarihleri arasında, Manisa ilinde bir Devlet Hastanesinin tüm cerrahi kliniklerinde yatan 65 yaş ve üzeri, araştırmaya katılmayı kabul eden tüm yaşlı hastalar dahil edildi. Araştırmada örneklem seçme yöntemi kullanılmadı, araştırmanın evreni örneklem olarak alındı n=113 . Veriler, araştırmacılar tarafından hazırlanan soru formu ile, yaşlılarla yüz yüze görüşülerek toplandı. Veriler, SPSS 11.0 programı kullanılarak, sayı yüzde analizleri yapıldı. Bulgular: Araştırmaya katılan yaşlı hastaların yaş ortalaması 73.32 ± 5.32 olup, % 55.8’i erkektir. Hastaların % 59.3’ ünün kronik hastalığı olduğu, % 72.6’ sının işitme, % 63.7’ sinin görme, % 74.3’ ünün yürüme sorunları olduğu, % 46.9’ unun yeterli beslenemediği, % 48.7 ’sinin idrar kaçırma, % 15.0 ’inin dışkı kaçırma sorunu olduğu belirlendi. Hastaların % 69.0’unun sürekli ilaç kullandığı, % 41.6’ sının bitkisel ilaç kullandığı, % 67.3’ünün daha önce düştüğü saptandı. Sonuç: Araştırmada cerrahi girişimi planlanan yaşlıların, genel sağlık durumunu etkileyen etmenlerin olduğu belirlendi. Yaşlı bireye bakım veren hemşirelerin bu faktörleri değerlendirmeleri önerildi

Anahtar Kelimeler:

The assessment of the general health conditions of the elderly patients in the surgical clinics
2010
Yazar:  
Özet:

Purpose: Depending on the ageing process, changes occur at the cell and organ level, and this condition requires special, quality nursing care for the elderly patient who is undergoing a surgical attempt. This study was planned to evaluate the general health status, which was recommended to be assessed in order to provide quality nursing care to elderly patients in the process of surgery. Method: In this Cut-detection type study, between June and August 2008, all the elderly patients aged 65 years and older who were located in all the surgical clinics of a State Hospital in the province of Manisa agreed to participate in the study. The method of sample selection was not used in the study, the universe of the study was taken as sample n=113. The data was collected by face-to-face discussions with the elderly with the question form prepared by the researchers. The data, using the SPSS 11.0 program, were analyzed by number percentage. Results: The average age of the elderly patients involved in the study was 73.32 ± 5.32 and 55.8% were men. 59.3 percent of patients were chronic illness, 72.6 percent were hearing, 63.7 percent were vision, 74.3 percent were walking problems, 46.9 percent were not enough nutrition, 48.7 percent were urine loss, 15.0 percent were ejaculation loss. It was found that 69.3% of patients were using continuous medication, 41.6% were using herbal medication, and 67.3% were previously dropped. Results: The study found that older people planned for a surgical attempt had factors affecting their overall health. Nurses who take care of the elderly individuals are advised to evaluate these factors

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.085
Atıf : 3.392
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi