Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 9
Bölgesel Güvenlik Kompleksi Kuramı’nda Yalıtıcı Kavramı: Doğu Akdeniz ve Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme
2021
Dergi:  
Akdeniz İİBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalenin amacı, Bölgesel Güvenlik Kompleksi Kuramı açısından Doğu Akdeniz ve Türkiye örneğinden hareketle yalıtıcı kavramını bölge ve devlet analiz düzeylerinde ele almaktır. Kopenhag Okulu’nun geliştirdiği bu kurama göre, bölgesel güvenlik kompleksi, iki veya daha fazla devletin karşılıklı olarak etkilendiği yoğun çatışma-iş birliği dinamikleri, coğrafi ve tarihsel yakınlık ve jeopolitik rekabet ilişkileri gibi değişkenlere dayanır. Yalıtıcı kavramı, Bölgesel Güvenlik Kompleksi Kuramının geliştirdiği bir kavram olmasına karşın ilgili literatürde kapsamlı bir şekilde ele alınmamış ve deyim yerindeyse marjinalleşmiştir. Bu kuram bağlamında istisnai bir bölge olarak ele alınabilecek Doğu Akdeniz, Avrupa ve Ortadoğu bölgesel güvenlik kompleksleriyle kıyaslandığında ayırt edici özelliklere sahiptir. Yalıtıcı bir alana dönüşen Doğu Akdeniz’de, bazı Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkeleri ile ABD gibi küresel bir gücün yanı sıra Türkiye de bulunmaktadır. Bununla birlikte, Akdeniz’e en uzun kıyı şeridine sahip ülke olmasına karşın Türkiye bu bölgede bir yalıtıcı devlet olmayı sürdürmektedir. Bu makalede, Doğu Akdeniz yalıtıcı bölgesinde bir yalıtıcı devlet olarak Türkiye’nin konumu ve rolü Bölgesel Güvenlik Kompleksi Kuramı ışığında incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Concept Of Insulator In The Regional Security Complex Theory: An Assessment On The Eastern Mediterranean and Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this article is to focus on the concept of the insulator in regional and domestic levels of analysis based on the case of the Eastern Mediterranean and Turkey in light of the Regional Security Complex Theory. According to the Copenhagen School, the regional security complex is a concept centered on various variables such as intense conflict-cooperation dynamics in which two or more states are mutually affected, geographic and historical proximity and relations of geopolitical rivalry between states. Although the concept of insulator is a concept developed by the Regional Security Complex Theory, it has not been comprehensively addressed in the relevant literature and has been almost marginalized. The Eastern Mediterranean, which can be considered as an exceptional region in the context of this theory, has distinctive features compared to the European and Middle Eastern regional security complexes. As an insulator region, Eastern Mediterranean gathers several European Union and some Middle East countries, the United States as a global power and Turkey. Turkey has the largest coastline in the Eastern Mediterranean, she remains an insulator state in this region. In this article, Turkey's position and role as an insulator state in the Eastern Mediterranean as an insulator region will be studied from the perspective of Regional Security Complex Theory.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akdeniz İİBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 466
Atıf : 2.546
Akdeniz İİBF Dergisi