Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 228
 İndirme 21
 Sesli Dinleme 1
COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİ ÜRÜNLERİ: ORDU İLİ ÖRNEĞİ
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Ordu ili mutfak kültürünün genel hatları incelendiğinde ilk olarak çeşitli balık yemeklerinin, kendiliğinden yetişen otlardan yapılan yemeklerin, kavurmaların, hamur işlerinin, hamur tatlılarının, sebze ve et yemeklerinin göze çarptığı görülmektedir. Bölgede turşu ve turşu kavurmaları da ayrı bir yere sahiptir. Şehrin coğrafi işaretli ürünlerine bakıldığında ise 2021 yılı itibariyle beş adet yöresel ürünün tescillenmiş olduğu görülmektedir. Bu ürünler; Akkuş şeker fasulyesi, Kabataş helvası, Ordu helvası, Ordu Perşembe ceviz helvası ve Ordu yayla pancarı turşusu/Ordu dürme turşusu ürünleridir. Bunun yanı sıra Ordu ilinin tescilli coğrafi ürün sayısının arttırılması adına bölgeye özgü birçok yöresel ürün üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü de bilinmektedir. Mutfak kültürümüzün zenginliği, sayısız yöresel ürüne sahip olunması, bu yiyeceklerin ve kültürlerin korunması, aynı zamanda da sürdürülebilirliğinin sağlanması gerekliliğini doğurmuştur. Şehirlere has yiyeceklerin tescillenmesi, tanıtılması, coğrafi işaretli ürün sayısının arttırılması gibi konular için akademik çalışmalar da bir hayli önem taşımaktadır. Bu çalışmanın amacı; Ordu iline ait coğrafi işarete sahip gastronomi ürünlerini tanıtarak, ürünlerin bilinirliğinin arttırılması ve coğrafi işaret kavramına yönelik temel bilgileri aktarmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Geographic Signed Gastronomy Products: Army Example
2021
Yazar:  
Özet:

When the general lines of the military or kitchen culture are studied, it is first seen that various fish foods, foods made from herbs that grow on their own, crops, breadwork, bread sweets, vegetables and meat foods are impressed. In the area there is also a separate place for turquoise and turquoise. If we look at the city’s geographically marked products, it is clear that by 2021 five local products have been registered. These products are: Accuş sugar beans, Cabataş helva, Army helva, Army Thursday coconut helva, and Army shell shell shell/Army shell shell. In addition, it is also known that the work on many local products specific to the region is continued in order to increase the number of registered geographical products of the Army province. The wealth of our cuisine culture, the possession of countless local products, the preservation of these foods and cultures, and the need for sustainability. Academic studies are also of great importance for topics such as the registration, promotion of cities-specific foods, and the increase in the number of geographically marked products. The purpose of this study is to introduce the gastronomic products with the geographical sign of the Army province, to increase the awareness of the products and to transfer the basic information for the concept of geographical sign.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.593
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)