Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
Üniversite Öğrencilerini Sportif Rekreasyonel Faaliyetlerden Alıkoyan Etmenler Üzerine Bir Örnek Olay İncelemesi
2018
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Günümüz dünyasında bireyler yüz yüze oldukları olumsuzlukların etkisinden bir ölçüde de olsa uzaklaşmak için sportif rekreasyon etkinliklerine yönelmektedirler. Rekreasyonel etkinliklerin sağlıklı bir yaşam için taşıdığı öneme koşut üniversite yerleşkelerinde sportif rekreasyona yönelik hatırı sayılır miktarda alt ve üst yapı yatırımları yapılmaktadır. Ancak gözlemler yapılan büyük yatırımlara rağmen üniversite gençliğinin rekreatif etkinliklere katılma konusunda pek de aktif olmadıklarını ortaya koymaktadır. Bu çalışmanın temel amacı Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerinin sportif rekreasyonel etkinliklere katılımlarına engel olabilecek faktörlerin saptanmasıdır. Araştırma amacının gerçekleştirilmesi için öncelikle ilgili yazın derinlemesine taranmıştır. Elde edilen ikincil veriler arasından bir ölçek veri toplama aracı olarak seçilmiştir. Araştırma çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesinde 2017 –2018 eğitim-öğretim yılında öğrenim gören öğrenciler arasından kolayda ve gönüllülük yaklaşımlarının birlikte uygulandığı örnekleme yöntemiyle seçilen 410 öğrenciye yüz yüze görüşmelerle anket uygulanmış ve veriler toplanmıştır. Araştırma verileri Sosyal Bilimlerde yaygın olarak kullanılan bir istatistik paket programının 22. sürümünden yararlanılarak analiz edilmiştir. Katılımcıların rekreatif spor etkinliklerine katılımını engellediğine inanılan ifadelere yönelik yanıtlar faktör analizi, T testi ve Anova Testi gibi çıkarımsal istatistiki yöntemlerle çözümlenirken, profillerini belirlemeye yönelik sorular sıklık ve yüzdelerle çözümlenmiştir. Araştırma sonuçları öğrencilerin sportif rekreasyonel etkinliklere katılımını engelleyen faktörlerin “Fiziksel Donanım, Sosyallik, Tanıtım Yetersizliği, Ulaşım Sorunları, Kaygı, Zaman Kıtlığı ve İlgi Eksikliği olduğunu ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 671
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal