Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 59
 İndirme 14
Kitap İncelemesi: Hasan Gümüşoğlu, İslam Mezhepleri Tarihi.
2020
Dergi:  
Gazi Akademik Bakış
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Hasan Gümüşoğlu’nun İslam Mezhepleri Tarihi adlı eseri tanıtılmaya çalışılmıştır. Yazar İslâm Mezhepleri Tarihi’ni, Ehl-i Sünnet çizgisinde, başta mezhep imamları ve önde gelen müçtehitlerin eserleri çerçevesinde ele alarak, farklı itikada sahip olan görüşleri de yine kendi kaynaklarından nakletmektedir. Bununla beraber yazar her bir bahiste ele aldığı inanç ve görüşleri, yerine göre tarihte veya günümüzde örneğin Şii, Mu’tezile, Harici veya Vehhabi çizgizindeki alimlerin, yazarların ifadelerine dayanarak sunmakta ve analiz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Book Review: Hasan Gümüşoğlu, History of Islamic Mezhepians.
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the work of Hasan Gümüşoğlu's Islamic Mezhepleri History was attempted to be presented. The author discusses the history of the Islamic Mezhepler, the Ehl-i Sünnet line, primarily in the framework of the works of the religious imam and the leading Muslims, and the opinions that have different attitudes are also transferred from their own sources. Nevertheless, the writer presents and analyses the beliefs and opinions he deals with in each bet, based on the expressions of the writers in history or today, for example, scientists in the Shiite, Mu'tezile, External or Vehhabi line.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
2022






Gazi Akademik Bakış

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 483
Atıf : 2.907
Gazi Akademik Bakış