User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 33
 Downloands 3
Psikolojik Danışman Adaylarının Mesleki Rehberliğin Öğrencilere Katkısına İlişkin Algıladıkları Metaforların İncelenmesi
2017
Journal:  
PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Author:  
Abstract:

Metaforik algılar, bireylerin oluşum süreci ve gerçekleşmelerle ilgili düşüncelerini kontrol etmelerini, yönlendirmelerini ve tekrar yapılandırmalarını sağlayarak bilişsel yapıları biçimlendirmelerine yardım edebilirler. Bu çalışmanın amacı, aday psikolojik danışmanların mesleki rehberliğin öğrencilere katkısı ile ilgili algıladıkları metaforları analiz etmektir. Bu çalışma, 2016 -2017 öğretim yılında Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümünü tamamlamak üzere olan psikolojik danışman adayları ile yapılmıştır. Bu çalışmada uygulama yapılan bireyleri belirlemek üzere amaçlı örnekleme tekniği kullanılmıştır ve katılımcılara açık uçlu bir soru sorularak toplanan veriler, nitel araştırma yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir. Sonuç olarak aday psikolojik danışmanların mesleki rehberliğin öğrencilere katkısına yönelik olarak mesleki rehberliği en fazla ilişkilendirdikleri metaforların sırasıyla ışık (5), fener (4), yol gösterici (4) ve pusula (4) olduğu belirlenmiştir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 217
Cite : 777
PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi