Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
AGARICUS CAMPESTRIS, PLEUROTUS ERYNGII VE LACTARIUS DELICIOSUS MANTARLARININ ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
2019
Dergi:  
Kırklareli Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Agaricus campestris , Pleurotus eryngii ve Lactarius deliciosus Trakya bölgesinde doğal olarak yetişebilen mantar türleridir. Mantarlar yüzyıllardır besin kaynağı olarak ve tıbbi amaçla kullanılmaktadırlar. Bu çalışmada mantar örneklerinin metanol ve aseton ekstraktlarının DPPH radikalini süpürme etkileri, toplam fenolik madde miktarları ve indirgeme gücü kapasiteleri çalışılmıştır. DPPH radikalini süpürme etkileri göz önünde bulundurulduğunda konsantrasyona bağlı olarak aktiviteleri artmıştır. En yüksek süpürme etkisi % 39,86± 2,07 ile P. eryngii’nin aseton ekstraktında görülmüştür. Mantar örneklerinin aseton ve metanol ekstraktlarının toplam fenolik madde miktarlarının 23,25±0,35-28±0,7 µg GAE/mg ekstre arasında değiştiği belirlenmiştir. En yüksek indirgeme gücü kapasitesi gösteren örnek 1000 µg/mL’lik konsantrasyonda 0,400±0,021 µg\mL ile P. eryngii’nin aseton ekstraktı olmuştur, bu örneği P. eryngii’nin metanol ekstraktı  (0,259±0,030) ve L. deliciosus’un aseton ekstraktı (0,134±0,010) takip etmektedir.  

Anahtar Kelimeler:

Identification of the antioxidant properties of AGARICUS CAMPESTRIS, PLEUROTUS ERYNGII and LACTARIUS DELICIOSUS MANTARS
2019
Yazar:  
Özet:

Agaricus campestris, Pleurotus eryngii and Lactarius deliciosus are species of fungi that can grow naturally in the region of Trakya. Fungi have been used for centuries as a nutrient source and for medical purposes. In this study, the effects of spraying the DPPH radicals of the methanol and acetone extract samples, the total amounts of phenolic substances and the reduction power capabilities were studied. When taking into account the damping effects of DPPH radicals, their activity increased depending on concentration. The highest spray effect was observed in P. eryngii's acetone extract with 39.86 ± 2,07%. The total quantity of phenolic substances of acetone and methanol extract in fungal samples has been determined to vary between 23.25±0.35-28±0.7 μg of GAE/mg extra. The sample showing the highest reduction power capacity was P. eryngii's acetone extract with a concentration of 1000 μg/mL of 0,400±0,021 μg\mL, followed by P. eryngii's metanol extract (0,259±0,030) and L. deliciosus's acetone extract (0,134±0,010).

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Antioxidant Properties Of Agaricus Campestris, Pleurotus Eryngii and Lactarius Deliciosus
2019
Yazar:  
Özet:

Agaricus campestris, Pleurotus eryngii and Lactarius deliciosus are species of fungi that naturally grow in the Thrace region. Mushrooms have been used for food and medical purposes for centuries. In this study, the DPPH scavenging activity, the total phenolic substance contents and the reducing power capacities on the methanol and acetone extracts of the mushroom samples were studied. When the DPPH radical scavenging activities are taken into account, the activity is increased depending on the concentration. The highest scavenging activity was found in the acetone extract of P. eryngii with 39.86 ± 2.07 %. It was determined that the total phenolic substances in acetone and methanol extracts of mushroom samples varied between 23,25 ± 0,35-28 ± 0,7 μg GAE / mg extract. The sample showing the highest reducing power capacity was an acetone extract of P. eryngii with a concentration of 0,400 ± 0,021 μg/mL at a concentration of 1000 μg/mL followed by the methanol extract of P. eryngii (0.259 ± 0.030) and the acetone extract of L. deliciosus (0.143 ± 0.010).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kırklareli Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 159
Atıf : 231
Kırklareli Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi