Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
Öğretmen Eğitiminde Sıradışı Bir Yaklaşım: Uzaktan Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı Semineri
2023
Dergi:  
Journal of Higher Education and Science
Yazar:  
Özet:

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlik kariyer planlamaları çerçevesinde, öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunan öğretmenlere “Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı Semineri” sunmuştur. Öğretmenlerin “uzman” olabilmeleri için seminerde yer alan eğitim videolarının tamamını izlemeleri önşart olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda araştırmanın amacı uzaktan uzman öğretmenlik eğitim programı seminerini içerik açısından incelemektir. Bunun için araştırmada nitel araştırma yöntemi benimsenmiş ve bu bağlamda doküman incelemesinden yararlanılmıştır. Öğretmen Bilişim Ağı’ndaki (ÖBA) eğitim videoları analiz edilecek dokümanları oluşturmuştur. Veriler, “Eğitim İçeriği Kontrol Listesi” aracılığıyla toplanmıştır. Toplanan veriler üzerinde doküman analizi yapılmıştır. Araştırma sonucunda akademisyenlerin seçilme ölçütlerine ilişkin herhangi bir bilgi olmadığı, büyük çoğunluğunun öğretmenlik deneyimlerinin olmadığı, en fazla Ankara’daki üniversitelerden tercih edildikleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalı’nda görev yaptıkları, SSCI dizininde yayınlarının olduğu ve yarısının sundukları eğitim bağlamında kaydadeğer dizinlerde taranan hiçbir yayınının olmadığı belirlenmiştir. Ayrıca eğitim içeriğinin seçilme ölçütlerine ilişkin bir bilgi olmadığı, genel olarak okul derecesi ile hedef kitleye göre farklılaştırılmadığı ve daha çok mesleki bilgi kategorisinde olduğu saptanmıştır. Bunlara ek olarak kazanımların 3 modüldeki bazı videolarda ifade edildiği, bu kazanımların daha çok kavramsal bilgiyi çözümlemek ve yaratmak basamaklarında olduğu, içeriğin çoğunlukla modüler bir yaklaşımla desenlendiği, öğrenme-öğretme sürecinde daha çok slaytların kullanıldığı ve sunumlarda ölçme-değerlendirme tekniklerine yer verilmediği saptanmıştır. Bu bağlamda seminerlerin program ögelerini tam olarak yansıtmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

An Unconventional Approach In Teacher Education: Distance Teacher Training Program Seminar
2023
Yazar:  
Özet:

The Ministry of National Education (MoNE), within the framework of teacher career planning, offered a “Master Teacher Training Program Seminar” to teachers who have served at least 10 years in teaching. It has been determined as a prerequisite for teachers to watch all the training videos in the seminar in order to become “master”. In this context, the aim of the research is to examine the distance master teacher training program seminar in terms of its content. For this purpose, qualitative research method was adopted in the research. In this context, document analysis was used. The training videos in the Teacher Information Network (TIN) were used as the documents to be analyzed. Data were collected through the “Training Content Checklist”. Document analysis was performed on the collected data. As a result of the research, it was concluded that there is no information about the selection criteria of the academicians, the majority of them do not have teaching experience, they are mostly preferred from universities in Ankara, they work in the Department of Guidance and Psychological Counseling, they have publications in the SSCI index and half of them do not have any publications in quality indexes related to the education they offer. In addition, it was found that there is no information about the selection criteria of the educational content, it is not differentiated according to the school level and the target audience in general, and it is mostly in the category of professional knowledge. In addition to these, it was concluded that the learning outcomes are expressed in some videos in 3 modules, these outcomes are mostly in the level of analyzing and creating conceptual knowledge, the content is mostly designed with a modular approach, slides are used mostly in the learning-teaching process, and assessment-evaluation techniques are not included in the presentations. In this context, it was concluded that the seminars do not fully reflect the elements of a curriculum

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Higher Education and Science

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 623
Atıf : 5.227
2023 Impact/Etki : 0.4
Journal of Higher Education and Science