User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 7
 Downloands 1
AİLENİN KORUNMASI VE KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUNUN SOSYAL HİZMET BAKIMINDAN İNCELENMESİ: İSTANBUL ANADOLU ADALET SARAYI AİLE MAHKEMESİ ÖRNEĞİ
2024
Journal:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Author:  
Abstract:

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına İlişkin Kanun kapsamındaki eksiklikler giderilmeye çalışılarak hazırlanmış bir kanundur. Çalışmanın konusunu bu yasa oluşturmaktadır. Çalışmaya konu olan yasayı önceki mevzuatlardan ayıran ve en önemli özelliği sayılabilecek niteliği, şiddet ile sonuçlanması muhtemel durumları da kapsamı içine almasıdır. Şiddetin gerçekleşebileceği ihtimali veya şiddet tehdidi söz konusu kanunun uygulanabilmesi için yeterli görülmektedir. Başta aile ve kadınlar olmak üzere aile içi şiddetin mağduru olabilecek herkesin korunması amacı güdülmektedir. Kanun kapsamında birey onuruna yaraşır, toplum düzeninin korunması öncelikli ve adaletli çeşitli tedbirler uygulanmaktadır. Bu çalışmanın amacı şiddet ile mücadelede mevzuatın önemine vurgu yapmak ve çeşitli tartışmalara neden olan 6284 sayılı Kanunun toplumumuz için önemini uygulamadaki örnekleriyle birlikte incelemektir. Bu bağlamda “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” incelenmiş, ardından Anadolu Adliyesi’nden uygulama örnekleri üzerinden sosyal hizmet bakış açısıyla değerlendirilmiştir. Araştırmada konu ve ilgili kavramlar hukuki analizlerden ziyade, meselenin aile, kadın, birey ve toplum yönü öne çıkarılarak sosyal hizmet bakış açısıyla değerlendirme yapılmıştır. Makale nitel yöntem ile çalışılmıştır. Dokümantasyon tekniği ile elde edilen veriler toplanmıştır. Örneklem olarak seçilen mahkeme dosyaları incelenmiştir.

Keywords:

Investigation Of The Law To Protect Family and Prevent Violence Against Women: The Case Of Istanbul Anadolu Justice Palace Family Court
2024
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles


Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.927
Cite : 18.204
2023 Impact : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi