Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Açık İnovasyon, Örgütsel Çeviklik ve Firma Performansı İlişkisi
2023
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı açık inovasyon, örgütsel çeviklik ve firma performansı arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. Küreselleşen ve sürekli değişen iş çevresinde sürdürülebilir bir şekilde rekabet edebilmek için örgütlerin performanslarını sürekli iyileştirmesi gerekmektedir. Açık inovasyon, bunun önemli yollarından biridir. Öbür taraftan piyasanın ve teknolojinin her an değişmesi, organizasyonların çevik bir yapı sergileyerek değişimlere hızlı cevap verebilmelerini ve dinamik koşullarda inovatif olmalarını zaruri kılmaktadır. Bu noktada açık inovasyon, örgütsel çeviklik ve firma performansı arasındaki ilişkinin ampirik olarak incelenmesi önem arz etmektedir. Çalışma kapsamında Gebze-Kocaeli bölgesinde imalat sanayiinde faaliyet gösteren 200 firmadaki çalışandan anket yoluyla veriler elde edilmiş ve AMOS’ta Yapısal Eşitlik Modeli kullanılarak analiz edilmiştir. Analiz sonuçlarına göre açık inovasyon ve örgütsel çeviklik, örgütsel çeviklik ve firma performansı ile açık inovasyon ve firma performansı arasında istatistiksel olarak anlamlı ve pozitif bir ilişki vardır.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Open Innovation, Organizational Agility and Firm Performance
2023
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to empirically investigate the relationship between open innovation, organizational agility and firm performance. To compete in the globalizing and changing business environment, firms need to continuously improve their performance. Open innovation is one powerful way of achieving this. The constant change of the market and technology requires organizations to act agilely and being innovative under dynamic conditions. Therefore, analyzing their relationship with firm performance is crucial. To this end, data were obtained from employees of 200 companies operating in the manufacturing industry in Kocaeli region through a survey. Data were analyzed by exploiting the Structural Equation Modeling. Findings demonstrate a statistically significant and positive relationship between open innovation and organizational agility, organizational agility and firm performance as well as open innovation and firm performance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 4.314
Abant Sosyal Bilimler Dergisi