Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 4
TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ İŞLETMESİ’NDE KULLANILABİLİR ÜRETİM MİKTARINA YÖNELİK PERFORMANS ANALİZİ
2021
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Enerji, insan ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir yer teşkil etmektedir. İhtiyaçlar attıkça ve çeşitlendikçe enerjiye duyulan talep de artmaktadır. Kullanılan yeni teknolojilerin birçoğu elektrik enerjisi ile çalışmasından dolayı elektrik üretiminin önemim de her geçen gün artmaktadır. Elektrik enerjisinin üretiminde birçok kaynakların kullanılmasının yanında taşkömürümden yararlanılarak da üretim yapılmaktadır. Termik santraller ile elektrik üretiminde taşkömürü linyit gibi kaynaklar kullanılmaktadır. Doğal bir kaynak olan taşkömürünün en uygun şekilde tedarik edilmesi, enerji üretilmesi ve dağıtım süreçlerin optimize edilmesinde tedarik zincirinin önemi büyüktür. Türkiye’de enerji ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılan taşkömürünün değerlendirmesini yapan kuruluş Türkiye Taşkömürü İşletmeleri (TKİ) kurumudur. Bu çalışanın amacı; TKİ işletmesinin 2012-2020 yılları arasındaki kullanılabilir taşkömürü üretim miktarlarının yıllara bağlı performanlarını değerlendirmektir. Veriler iki gurupta incelenmiş olup her bir guruptaki analizi sonuçlarına göre, yıllar itibariyle performans değerleri birbirine çok yakın olduğu anlaşılmaktadır. Birinci guruptaki en yüksek performans değerleri 2019 yılında 0.9425827olarak hesaplanırken, ikinci guruptaki en yüksek değer 2017 yılındaki 0.9425758 olarak bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of the performance of the manufacturer used in the Turkish stone business
2021
Yazar:  
Özet:

Energy is an important place in the satisfaction of human needs. The energy demand is increasing and the needs are increasing. As many of the new technologies used work with electricity, the importance of electricity production is increasing every day. In addition to the use of many sources of electricity in the production of electricity, it is also produced by using stone coal. In thermal power plants and electricity production are used sources such as carbon linyte. The importance of the supply chain in optimizing energy production and distribution processes is great for the proper supply of natural coal, a natural source. The organization that evaluates the oil used in the meeting of energy needs in Turkey is the Turkish Taşkömürü Enterprises (TKI) institution. The objective of this employee is to assess the performance of the available quantities of coal production of the TKI enterprise between 2012-2020. The data has been studied in two groups and according to the analysis results in each group, it is clear that performance values have been very close to each other over the years. The highest performance values in the first group were calculated at 0.9425827 in 2019, while the highest value in the second group was 0.9425758 in 2017.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 341
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)