Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 5
Ultrason Eşliğinde Diferansiyel Üst Ekstremite Bloğu Deneyimlerimiz: Retrospektif Gözlemsel Araştırma
2018
Dergi:  
Sakarya Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Diferansiyel blok, sinirin sensoryal ve motor aktivitenin ayrı inhibisyonu olarak tanımlanır. Diferansiyel periferik sinir bloklarında motor aktivitenin korunması ve sensoryal aktivitenin inhibisyonu amaçlanır. Bu sayede intraoperatif olarak tendon ve kasların hareketlerinin incelenmesi mümkündür. Bu çalışmada kliniğimizde gerçekleştirdiğimiz ultrason eşliğinde diferansiyel üst ekstremite bloğu yapılan hastaların retrospektif değerlendirilmesi ve deneyimlerimizin sunulması amaçlandı.   Gereç ve Yöntemler: 2016 ve 2018 arası 2 yıllık sürede % 0,5 prilokain ile diferansiyel blok amaçlı ultrason eşliğinde infraklavikular brakiyal pleksus bloğu yapılan hastaların anestezi kayıtları değerlendirildi. Hastaların demografik verileri, blok uygulama endikasyonları, blok başlangıç zamanı, operasyon süresi, intraoperatif-postoperatif komplikasyon varlığı incelendi. Duyusal blok, 0 ile 2 arasında, motor blok, 0 ile 5 arasında sayısal ölçek kullanılarak değerlendirildi.   Bulgular: Çalışmaya 43 hasta (24 kadın, 19 erkek) dahil edildi. Ortalama operasyon süresi 47,5 ± 20,71 dakikaydı. Diferansiyel brakiyal pleksus bloğu elde etmek için ortalama 19,53±3,04  ml % 0.5'lik prilokain  kullanıldı. Medyan motor blok skoru 3 (1-5) idi. 41 olguda motor fonksiyon yeterliydi, 2 olguda motor blok skoru 1’di ve peroperatif motor fonksiyon yeterli değildi.  Olguların hiçbirinde allerjik reaksiyon, intraoperatif ve postoperatif komplikasyon gelişmedi.   Sonuç: Kliniğimizde, üst ekstremite yumuşak doku operasyonlarında % 0,5 prilokain ile diferansiyel brakiyal pleksus bloğu başarıyla gerçekleştirilmiştir. Prilokaine ait yan etkiler görülmemiştir.

Anahtar Kelimeler:

Our Differential Upper Extreme Block Experiences in Ultrasound Companion: Retrospective Observation Research
2018
Yazar:  
Özet:

The differential block is defined as a separate inhibition of the sensory and motor activity of the nerve. Differential peripheral nerve blocks are aimed at preserving motor activity and inhibiting sensory activity. This makes it possible to study the movements of tendons and muscles intraoperatively. This study aimed at the retrospective assessment of patients with differential upper end block accompanied by ultrasound we conducted in our clinic and presenting our experiences.   Instruments and Methods: In the period of 2 years between 2016 and 2018, anesthesia records of patients with a brakial plexus block of infraclavics, accompanied by 0.5 % prilokain and differential block ultrasound, were evaluated. Demographic data of patients, block application indications, block start time, duration of the operation, the presence of intraoperative-postoperative complications were studied. Emotional block, between 0 and 2, motor block, was assessed using a numerical scale between 0 and 5.   Results: 43 patients (24 women, 19 men) were included in the study. The average operating time was 47.5 ± 20.71 minutes. An average of 19,53 ± 3,04 ml of 0.5 % prilocain was used to obtain differential brakial plexus block. The medium engine block score was 3 (1-5) . In 41 cases the engine function was sufficient, in 2 cases the engine block score was 1 and the peroperative engine function was not sufficient.  No allergic reaction, intraoperative and postoperative complications were developed. Result: In our clinic, the differential brakial plexus block with 0.5 % prilokain was successfully performed in the upper limb soft tissue operations. There are no side effects of Prilokaine.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sakarya Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 951
Atıf : 1.170
Sakarya Tıp Dergisi