Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 10
Oecd Model Anlaşması Çerçevesinde İşyeri: İlişkili Şirketler Ve Elektronik Ticaret
2014
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmalarının temel müesseselerinden birisi olan işyeri ile ilgili özellik arz eden pek çok konu bulunmaktadır. Bu konular, uluslararası arenada çok sayıda uyuşmazlık ve tereddüt doğurmaktadır. Bunların başında iştirakler başta olmak üzere ilişkili şirketlerin durumu gelmektedir. Bir şirket, aynı gruba dahil bir başka şirketin veya kendisinin ana ortağının işyeri olabilir mi? Olabilirse bunun koşulları nelerdir? Bu soruların cevabı hem Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı şirketler hem de Türk şirketlerin yurt dışında faaliyette bulunan iştirakleri bakımından önem arz etmektedir. Diğer bir konu ise elektronik ticarette işyeridir. Esasında elektronik ticarette işyerinin ne şekilde belirleneceği halihazırda OECD tarafından düzenlenmiştir. Ancak, mevcut düzenleme dijital ekonominin doğurduğu matrah erozyonunu önleme noktasında çözüm sunmak bir yana çok uluslu şirketlerin bu yöndeki gayretlerini kolaylaştıran niteliktedir. Bu sebeple olsa gerek konu “Matrah Erozyonu ve Kar Aktarımı (Base Erosion and Profit Shifting-BEPS)” olarak tercüme edilebilecek olan OECD’nin en güncel ve kapsamlı projesine dahil edilmiştir. Bu noktada konuya ilişkin mevcut düzenleme ve bu düzenlemenin aksayan yanlarının ortaya konulması, geleceğe ışık tutma açısından da yararlı olacaktır. Bu yazıda bahsi geçen iki konu, uluslararası mevzuatın yanı sıra, Amazon gibi çok uluslu şirketlerin gerçek vergi planlama şemaları ve Philip Morris GmbH kararı gibi çeşitli ülkelerin yargı mercilerince verilen kararlar da incelenmek suretiyle ele alınmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası