Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Hippoterapinin Serebral Palsili Çocuklarda Denge ve Motor Fonksiyona Etkisinin Değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
Osmangazi Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Serebral palsi kronik nörolojik bir hastalık olup tedavinin temelini fizik tedavi oluşturmaktadır. Hippoterapi bu klasik tedavi yöntemine ek olarak uygulanabilmektedir. Çalışmamızda hippoterapinin serebral palsi hastalarına olan etkisi araştırıldı. Çocuklara tedavi öncesi ve sonrasında Kaba Motor Fonksiyon Ölçeği-88 (KMFÖ-88) ve Berg Denge Ölçeği uygulandı. On iki haftalık terapi sonrasında KMFÖ-88 ve Berg Denge ölçeği puanlarında istatiksel olarak anlamlı artış belirlendi. Bu ön çalışmamız hippoterapi uygulamasının pediatrik serebral palsi hastalarının tedavisinde kullanılabileceğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Effect Of Hippotherapy On Balance and Motor Function In Children With Cerebral Palsy
2023
Yazar:  
Özet:

Cerebral palsy is a chronic neurological disease and the mainstay of treatment is physical therapy. Hippotherapy can be applied in addition to this classical treatment. Our study investigated the effect of hippotherapy on patients with cerebral palsy. Gross Motor Function Scale-88 (GMFS-88) and Berg Balance Scale were administered to the children before and after the treatment. After 12 weeks of therapy, a statistically significant increase was determined in the GMFS-88 and Berg Balance scale scores. This preliminary study shows that hippotherapy can be used in the treatment of pediatric cerebral palsy patients.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Osmangazi Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 832
Atıf : 515
Osmangazi Tıp Dergisi