Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 20
YÜKSEKÖĞRENİMDE HAVACILIK SEKTÖRÜ İLE İLGİLİ BÖLÜM TERCİHİNDE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

İnsanların, kargonun veya postanın hava araçlarıyla bir yerden başka bir yere taşınması olarak tanımlanan havacılık zaman içerisinde gelişerek önemli bir sektör haline gelmiştir. Havacılık sektörü ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişiminde oldukça etkili olduğu için hızla gelişmekte ve büyümektedir. Bunun yanında teknolojik gelişmeler sayesinde uçakların hızının ve menzilinin artması, insanların gelir seviyesinin artması, farklı kültürleri tanıma isteğinin çoğalması turizmde yaşanan gelişmeler de bu sektöre olan ilgiyi artırmıştır. Sektörün gelişimiyle birlikte bu alanla ilgili iş alanları dikkat çekmeye başlamıştır. Mesleğe yönelik eğitimli eleman açığının ortaya çıkmasıyla yükseköğrenimde alana yönelik akademik birimler açılmaya ve buna paralel olarak üniversite tercihlerinde öğrencilerin ilgi noktası olmuştur. Havacılık sektöründeki mesleki eğitime yönelik artan talep ve eğitimin öneminden hareketle bu çalışmada Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencilerinin bu okulu tercih etmelerinde rol oynayan faktörler belirlenmeye çalışılmıştır. Bu amaçla yüksekokulda okuyan öğrencilere uzmanlar tarafından hazırlanan AHP anketi uygulanmış ve elde edilen veriler Bulanık AHP yöntemiyle analiz edilerek sonuçlar yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Identification of factors influenced by the interests of the airline sector in the highest level
2019
Yazar:  
Özet:

Aviation, which is defined as the movement of people, cargo or post by aircraft from one place to another, has evolved over time and has become an important sector. The aviation sector is rapidly developing and growing because it is very influential in the economic and social development of the countries. In addition, thanks to technological developments, the increase in the speed and range of aircraft, the increase in the level of people’s income, the increase in the desire to recognize different cultures, the developments in tourism have also increased the interest in this sector. With the development of the sector, the business areas related to this sector have begun to attract attention. With the appearance of the gap in educated elements towards the profession, the opening of academic units towards the field in higher education and parallel with this, the university preferences have become the point of interest of students. With the increasing demand for professional training in the aviation sector and the importance of education, the study has been aimed at determining the factors that play a role in the choice of this school by students of the Selçuk University of Civil Aviation High School. For this purpose, the AHP survey prepared by experts for students studying at the high school and the data obtained is analyzed by the AHP method and the results are interpreted.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research