Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 39
 İndirme 5
Öğretmen Kılavuz Kitaplarının Kaldırılmasının Türkçe Öğretmenlerinin Görüşlerine Göre Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Türkiyat Mecmuası
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de 2004 yılından itibaren hazırlanan öğretim programlarında, yapılandırmacı yaklaşım esas alınmış ve ders kitapları ile içerikleri de bu doğrultuda değişikliğe uğramıştır. Bu tarihten sonra hazırlanan programlardan biri de Türkçe Dersi Öğretim Programı’dır. Yeni programa göre Türkçe derslerinde kullanılacak kitaplar ders kitabı, çalışma kitabı ve öğretmen kılavuz kitabı olarak hazırlanmıştır. Öğretmen kılavuz kitapları 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren kullanımdan kaldırılmıştır. Bu çalışmanın amacı, öğretmen kılavuz kitaplarının kaldırılması konusunda Türkçe öğretmenlerinin görüşlerini belirlemektir. Araştırmada nitel veri toplama yöntemlerinden görüşme kullanılmış, uzman görüşleri doğrultusunda hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu ile elde edilen veriler içerik analizi yoluyla çözümlenmiştir. Elde edilen bulgular tablolar halinde sunulmuş ve yorumlanmıştır. Araştırmanın sonunda öğretmen kılavuz kitaplarının kaldırılmasının Türkçe dersini planlama, zaman yönetimi, işleniş bakımından olumsuz yönde etkilediği sonuçlarına ulaşılırken öğretmen yaratıcılığı bakımından olumlu etkilerinin olduğu, öğretmenin yaratıcılığını artırdığı sonuçlarına ulaşılmıştır. Ayrıca kılavuz kitaplar kaldırıldıktan sonra hazırlanan ders kitaplarının içerik açısından yetersiz olduğu, ders içi etkinliklerin sayısının azaldığı ve kılavuz kitapların kaldırılmasının öğrencilerin öğrenme süreçlerine herhangi bir etkisinin olmadığı sonuçlarına da ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Removal Of Teachers’ Guide Books According To The Opinions Of Turkish Teachers
2021
Yazar:  
Özet:

In the educational programs developed in Turkey since 2004, the constructivist approach was used and the textbooks and their content were changed in this direction. One of the programs prepared after this date is the Turkish Lesson Teaching Program. Books are to be used in Turkish lessons according to the new program; it has been prepared as a textbook, a workbook, and a teacher’s guide. Teachers’ guide books have been discontinued as of the 2018–2019 academic year. This study aims to determine the opinions of Turkish teachers about the abolition of teachers’ guide books. In the research, inter views were used form qualitative data collection methods and data obtained using a semi-structured interview form prepared following expert opinions were analyzed through content analysis.The findings were presented and interpreted in tables. At the end of the study, it was found that removing the teachers’ guide books was seen as having a negative impact on Turkish lessons in terms of planning, time management, and processing; although it has been concluded that it has positive effects on teachers’ creativity. In addition, the results suggested that the textbooks prepared after the guide books were removed were insufficient, the number of in-course activities decreased, and the removal of the guide books did not affect the learning processes of the students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiyat Mecmuası

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.099
Atıf : 2.632
Türkiyat Mecmuası