Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
GRAVİTE ANOMALİLERİNİN SINIR ANALİZLERİNDEN AFYON BÖLGESI ÇİZGİSELLİKLERİNİN GÖRÜNTÜLENMESI VE YERALTI YOĞUNLUK DAĞILIMI ILE KARŞILAŞTIRILMASI
2017
Dergi:  
İstanbul Yerbilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada potansiyel alan verilerinin yorumunda sıkça kullanılan düşey türevin yatay türev genliği (DYTG) ve Tilt Açısı (TA) yöntemlerinin sınır görüntülemedeki etkinliği çeşitli prizma modelleri üzerinde test edilmiştir. Her iki yöntem sığ derinlikli anomali kaynaklarının sınırlarının görüntülenmesinde daha etkili olmaktadır. Söz konusu yöntemler Afyon bölgesinden elde edilen Bouguer anomali haritasına uygulanmıştır. Bouguer anomali haritası öncelikle Butterworth alçak geçişli süzgeçleme tekniği ile süzgeçlenmiştir. DYTG ve TA yöntemleri süzgeçlenen verinin birinci düşey türev verilerine uygulanmıştır. Böylece ağırlıklı olarak KB-GD doğrultulu uzanan süreksizliklerin, yapısal yükselim ve çökme alanlarını sınırladığı gözlenmiştir. Bu türden yapısal süreksizliklerle karşılaştırmak amacıyla, süzgeçlenmiş gravite anomali profillerinden iki boyutlu yeraltı yoğunluk dağılımları kestirilmiştir. Bu amaçla yoğunluk hacimlerini en küçük yapmayı hedefleyen ve çözümü kaynak kütle civarında odaklayan doğrusal ters çözüm algoritması kullanılmıştır. Yeraltı yoğunluk dağılımının yanal olarak keskin değişim gösterdiği bölgelerden bulunan çizgiselliklerle uyumlu olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İstanbul Yerbilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 173
Atıf : 226
İstanbul Yerbilimleri Dergisi