Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Sıçanlarda Pentilentetrazol ile İndüklenen Akut Epilepsi Modelinde Valproik Asidin NO/cGMP Üzerindeki Etkileri
2022
Dergi:  
Türk Doğa ve Fen Dergisi
Yazar:  
Özet:

Epilepsi, tekrarlayan nöbetlerle nöronal hasara, bilinç kaybına neden olan bir hastalıktır. Nitrik oksit (NO) beyinde nöromodülatör olarak ve hücreler arasında yayılabilen bir gazdır. Fizyolojik olaylarda, iltihaplanma ve dejeneratif hastalıklar gibi birçok hastalığın patolojisinde önemli rolü vardır. Bu araştırmanın amacı, sıçanlarda pentilentetrazol ile indüklenen deneysel akut epileptik modelde valproik asidin NO/cGMP yolağının aktivitesini araştırmaktır.Çalışmada 18 adet yetişkin erkek Wistar Albino sıçan kullanıldı. Sıçanlar rastgele kontrol grubu,pentilentetrazol (PTZ) 45 mg kg-1, valproik asit (VPA) 150 mg kg-1 olarak 3 gruba (n=6) ayrıldı. PTZ uygulamasından 24 saat sonra tüm sıçanların beyin dokuları çıkarıldı, korteks ve hipokampus ayrıldı.PTZ hipokamp ve korteks NO/cGMP düzeylerini kontrole göre artırırken (p <0,01), VPA hipokamp ve korteks NO düzeylerini PTZ'ye göre düşürdü (p<0,001). Ancak VPA korteks cGMP düzeylerini düşürürken (p <0,05), hipokampus cGMP düzeylerini değiştirmedi (p> 0,05). Bu çalışma, VPA'nın antiepileptik aktivitesini NO/cGMP yolu ile gösterebileceğini düşündürmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Valproic Acid On No/cgmp In Pentylenetetrazole-induced Acut Epilepsy Model In Rats
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Doğa ve Fen Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 405
Atıf : 1.179
Türk Doğa ve Fen Dergisi