Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 137
 İndirme 21
COVİD-19 PANDEMİSİ SÜRECİNDE UYGULANAN İLKOKUL UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI (EBA TV) İLE İLGİLİ VELİ GÖRÜŞLERİ
2020
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Covid-19 pandemi sürecinde bir süreliğine Türkiye’de aktif olarak uygulamaya geçirilen EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) vasıtasıyla verilen evde uzaktan eğitim kapsamında ilkokul öğrenci velilerinin görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Anket, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının bahar yarıyılında Karadeniz bölgesinin bir ilinde, çocukları devlet ilkokullarında öğrenimine devam etmekte olan 257 veliye uygulanmıştır. Velilerin konu ile ilgili görüşlerini belirlemek amaçlı nitel ve nicel araştırma desenlerinin beraber kullanıldığı karma yöntemden faydalanılmıştır. Çalışmada veri toplama aracı olarak, araştırmacı tarafından oluşturulan 30 tek yanıtlı çoktan seçmeli ve iki açık uçlu sorudan oluşan çevrimiçi bir web anket kullanılmıştır. Elde edilen nicel veriler betimsel istatistik ile nitel veriler ise içerik analiziyle değerlendirilmiştir. Toplanan verilerin analiz sonuçlarına göre katılımcıların yarısına yakınının üniversite mezunu oldukları belirlenmiştir. Web ankete katılan veliler büyük oranda evde uzaktan eğitimin bu süreçteki en iyi çözüm olduğunu, derslerin içeriğini, süresini ve hızını uygun bulduklarını belirtmişlerdir. Katılımcı veliler derslerin verimli geçtiğini ve çocuklarının aktif dinleyici olduklarını ifade etmişlerdir. Veliler, çocuklarının endişe içinde olduklarını fakat sınıf öğretmenleriyle iletişim halinde olduklarını gerektiğinde de öğretmenlerinden yardım alabildiklerini belirtmişlerdir. Veliler bir günde iki dersin az olduğunu, ders esnasında çocukların çevresel faktörler sebebiyle dikkatlerinin dağıldığını, ödev verilmediği için derslerin tekrar edilmediğini, dersleri TV’den izleyebildiklerini fakat telefondan bağlantı sorunu yaşadıklarını vurgulamışlardır.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 PANDEMIS PRIMARY Remote Training Programme (EBA TV)
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, Covid-19 pandemic has been actively implemented in Turkey for a period of time through the EBA TV and Education Information Network (EBA) in the field of remote education in the home, aimed at determining the views of primary school students' guardians. The survey, in the spring semester of the 2019-2020 educational year, was applied to 257 guardians in a province of the Black Sea region, who are continuing to study their children in public primary schools. For the purpose of determining the views of the ancestors on the subject, the qualitative and quantitative research patterns were used together by the karma method. As a data collection tool in the study, a 30 single answers created by the researcher has already been selected and two open end questions consisting of an online web survey was used. Quantitative data obtained are visual statistics and qualitative data are assessed by content analysis. According to the analysis of the data collected, almost half of the participants were university graduates. The tutors who participated in the web survey found that remote education at home is largely the best solution in this process, they found the content, duration and speed of the courses appropriate. Participating parents expressed that the lessons were effectively passed and their children were active listeners. The parents said their children were worried, but they could also get help from their teachers when they needed to communicate with their classmates. The parents emphasized that there were less than two lessons a day, that during the course the children were distracted due to environmental factors, that the lessons were not repeated because they were not taught, that they were able to watch the lessons on TV but that they had a problem with the phone connection.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.271
Milli Eğitim Dergisi