Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
KOBİ’LERİN FİNANSAL RİSK ALGI DÜZEYİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA: ISPARTA-BURDUR İLLERİ ÖRNEĞİ
2012
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ekonomilerin temel öğesi olan KOBİ’ler, istihdam ettikleri işgücünden, gerçekleştirdikleri yatırımlara, yarattıkları katma değere ve ödedikleri vergilere kadar birçok açıdan ekonominin en önemli yapıtaşları olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer taraftan risk; iş hayatının ayrılmaz bir parçasıdır. KOBİ’ lerin maksimum kara ulaşabilmeleri, faaliyet göstermiş oldukları iş kollarında karşı karşıya kaldıkları riskleri doğru yönetebilmeleri ile mümkün olacaktır.Tüm işletmelerde olduğu gibi KOBİ’ lerin karşılaştıkları her fırsat beraberinde riskleri de getirmektedir. Bu nedenle KOBİ’ lerin “sürdürülebilir büyüme” hedeflerine ulaşmalarında risklerini etkin bir şekilde belirlemek, ölçmek ve yönetmek son derece önemli hale gelmiştir. Bu çalışmada KOBİ’ler ve KOBİ’lerin finansal risk olgusunu ölçmeye yönelik Isparta ve Burdur illerine yönelik bir uygulama yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 997
Atıf : 9.149
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi