User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 3
 Downloands 1
Hatay İli Anadolu Mandalarında Tohumlamadan Sonra Kan ve Süt Progesteron Testi Kullanılarak Erken Gebelik Teşhis İmkanları
2005
Journal:  
Journal of Agricultural Sciences
Author:  
Abstract:

Bu çalışma, saha şartlarında Anadolu mandalarında süt ve kan serumu progesteron testinin erken gebelik teşhisinde kullanım imkanlarının araştırılması için yapılmıştır. Çalışmanın materyalini Mayıs 2002 de tohumlanan 17 adet Anadolu mandasına ait 1. grup kan örnekleri ile, Kasım 2003 de tohumlanan 22 adet Anadolu manda ineğine ait 2. grup süt örnekleri oluşturmuştur. İnekler Hatay’ın Kırıkhan İlçesinin Ilıkpınar köyünün Anadolu manda sürüsüne aittir. Her iki tohumlama grubundaki inekler, kızgınlıkları PRID intravaginal progesterone releasing device kullanılarak senkronize edildikten sonra sun’i olarak tohumlanmışlardır. Birinci tohumlama grubundaki ineklerden, PRID uygulama ve geri alma uygulamanın 10. günü günlerinde ve tohumlamadan sonra 40. günde kan örnekleri toplanmıştır. İkinci tohumlama grubundaki ineklerden PRID yerleştirildiği gün, tohumlamadan sonra 13. ve 21-23. günlerde sabah sağımlarında süt örnekleri alınmıştır. Gebelik, sun’i tohumlamanın 40. gününde alınan kan örneklerinin ve tohumlamanın 21-23. günlerinde alınan süt örneklerinin progesteron konsantrasyonlarından yararlanarak tahmin edilmiştir. Tohumlamadan sonra 90. günde uterusun rektal palpasyonu ile gebelik teyid edilmiştir. Progesteron düzeyi, 40. günde alınan kan serumu örneklerinde gebe olduğu tahmin edilenlerde 6.47 ±1.578 ng/ml; gebe olmadığı anlaşılanlarda 0.98 ± 0.340 ng/ml; 21-23. gündeki süt örneklerinde gebe olduğu tahmin edilenlerde 12.51±3.025 ng/ml, gebe olmadığı anlaşılanlarda ise 1.73±2.242 ng/ml dir. Anadolu mandalarında kan serumu ve süt progesteron konsantrasyonlarından yararlanarak yapılan erken gebelik teşhisinin doğruluğu sırasıyla % 90.9 ve %83.3 olarak belirlenmiştir

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Journal of Agricultural Sciences

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.092
Cite : 3.920
Journal of Agricultural Sciences