Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Serological profile of other sexually transmitted diseases in patients with condyloma acuminata: A retrospective view
2017
Dergi:  
Archives of Clinical and Experimental Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, genital siğil tanısı almış hastalarda cinsel yolla bulaşan diğer hastalıklara ait serolojik test sonuçlarının değerlendirilmesi hedeflenmiştir. Yöntemler: Şubat 2015 ile Temmuz 2016 arasında dermatoloji polikliniğinde genital siğil tanısı alan 74' ü erkek 35' i kadın 109 hastanın dosya kayıtları taranarak, cinsel yolla bulaşan diğer hastalıklara ait veriler elde edildi. Sonuçlar demografik olarak değerlendirildi.  Bulgular: Sonuçları elde edilen 109 hastanın 74’ü erkek 35’i bayandı. Yaş ortalaması 33,7 yıl bulundu. Hiçbir hastada HIV ve VDRL testi pozitif bulunmazken, bir erkek hastada HBsAg, bir kadın hastada da anti-HCV testi pozitif saptandı. 28 hastada anti-HBs pozitif idi. Kadın hastaların sadece % 17,6 sı 40 yaş üzerinde iken, erkek hastalarda bu oran %36,4 ile daha yüksek bulundu. Sonuç: Genital siğillerin cinsel yolla bulaşan diğer hastalıkların görülme sıklığını da artırması beklenirken, bulunan oranlar genital siğilin hepatit B, hepatit C, edinsel immün yetmezlik sendromu, sifiliz gibi diğer hastalıkların görülme sıklığını değiştirmediğini gösterdi. Uzun izlemli, daha geniş sayıda taramalar daha sağlıklı çıkarımlar sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Archives of Clinical and Experimental Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 198
Atıf : 10
Archives of Clinical and Experimental Medicine