Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 30
 İndirme 1
FİZİK VE MATEMATİK DERSİ ÖĞRETMENLERİNİN ÖĞRENCİ MOTİVASYONUNU DÜŞÜREN DAVRANIŞLARINA ÖĞRENCİLER TARAFINDAN VERİLEN TEPKİNİN ARAŞTIRILMASI
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma fizik ve matematik dersi öğretmenlerinin öğrenci motivasyonunu düşüren davranışlarına öğrenciler tarafından verilen tepkilerin belirlenmesi ve bunların öğrenci görüşleriyle detaylı olarak açıklanması amacıyla yapılmıştır, Araştırmada, nicel ve nitel araştırma yöntemlerinin birlikte kullanıldığı, karma yöntem kullanılmıştır. Çalışma grubunu Konya il merkezindeki liselerde öğrenim gören 913 öğrenci oluşturmaktadır. Erkek öğrenci sayısı 468 kız öğrenci sayısı 445 tir. Araştırma iki basamakta yapılmıştır. Birinci basamakta ( Erben Keçici ve diğ. 2013) tarafından geliştirilen “İstenmeyen Öğretmen Davranışı Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırmanın ikinci basamağında öğrencilerin en yüksek ortalama puanla verdikleri tepkileri içeren sorularla ilgili yarı yapılandırılmış görüşme formları kullanılmıştır. Verilerin analizi SPSS 20 bilgisayar paket programı ile yapılmıştır. Nicel verilerin analizinde öğrencilerin istenmeyen öğretmen davranışlarına yönelik tepkileri aritmetik ortalama ve standart sapma değerleri ile belirlenmiştir. Nitel verilerin analizinde, yorumlayıcı fenomenolojik analiz yönteminden yararlanılmıştır. Analiz sonucunda öğretmenlerin alan bilgisi yetersizliği, isteksiz ve coşkusuz ders işlemeleri, sınıfta katı ve otoriter bir tutum sergilemeleri, öğrencilere karşı alaycı ve aşağılayıcı tavırlar takınmaları, konuşma sorunlarının olması, az örnek çözmeleri, değerlendirmelerde adil olmamaları, öğrencileriyle etkili bir iletişim kuramamaları, ders sunum becerilerinin iyi olmayışı, fizik ve matematik derslerini öğrencilerine sevdirememeleri öğrencilerin dersten soğumalarına, özgüven eksikliklerine, derse yönelik motivasyonlarının bozulmasına neden olan davranışları olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Physics and Mathematics teachers investigate the responses given by students to behaviors that lower the student motivation
2021
Yazar:  
Özet:

This research was done with the aim of determining the responses given by students to the behaviors of teachers in physics and mathematics lessons that lower the student motivation and to explain them in detail with the student opinions, in the research, the qualitative and qualitative research methods were used together, a mixed method. The study group is composed of 913 students studying in high schools in the center of the province of Konya. The number of male students is 468 girls and the number of male students is 445. The study was conducted in two stages. The first stage (the first stage and the second stage). The "Unwanted Teacher Behavior Scale" developed by 2013 was used. The second stage of the study used semi-configured interview forms on questions that included the students' responses with the highest average score. Data analysis is done with the SPSS 20 computer package program. The reactions of students to the unwanted teaching behavior in the analysis of the quantum data are determined by the arithmetic average and standard deviation values. In the analysis of qualitative data, the interpretative phenomenological analysis method has been used. The analysis resulted in the lack of field knowledge of teachers, unwanted and enthusiastic lesson processes, a firm and authorized attitude in the classroom, a ridiculous and humiliating attitude towards students, having speech problems, having few examples solving, being unfair in assessments, being unable to communicate effectively with students, being unable to present lesson skills, being unable to like the lessons of physics and mathematics to students, the behavior that causes students to cool from the classroom, lack of self-confidence, disruption of their motivation towards the classroom.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.690
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)