Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 61
 İndirme 16
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN GRAFİK BECERİLERİNİN İNCELENMESİ: ÇİZGİ GRAFİKLERİ OLUŞTURMA VE YORUMLAMA
2015
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, ilköğretim öğrencilerinin çizgi grafikleri oluşturma ve yorumlama becerilerinin sınıf düzeylerine göre incelenerek, bu beceriler ile öğrencilerin oluşturduğu çizgi grafiklerinin karşılaştırılması amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın örneklemini, Sivas ili merkezinde bulunan bir ilköğretim okulunun 6., 7. Ve 8. sınıfında öğrenim gören 93 öğrenci oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak, Mckenzie ve Padilla (1986) tarafından geliştirilen çizgi grafiklerle ilgili 26 sorudan oluşan ‘Test of Graphing in Science (TOGS)’ testi Türkçeye adapte edilmiştir. Açık uçlu sorular ve çizgi grafik çizim sorusu ile desteklenen test pilot çalışma ile geçerliliği ve güvenilirliği sağlanarak örneklem grubuna uygulanmıştır. Çalışmadan elde edilen verilerin istatistiksel analizinde SPSS 16.0 paket programı kullanılmıştır. Analizde hem betimsel hem de çıkarımsal istatistiksel çalışmalar yapılmıştır. Elde edilen bulgular ışığında, öğrencilerin çizgi grafik oluşturma ve yorumlama becerilerinin 7. ve 8. sınıflar arasında anlamlı farklılık göstermediği, fakat 6. sınıflarda bu becerilerin üst sınıflar lehine istatistiksel olarak anlamlı şekilde düşük olduğu saptanmıştır. Grafik çizimlerinin ise, sınıf seviyesi arttıkça iyileştiği görülse de 6. sınıf seviyesinde grafik çizim puanları ortalamalarının da düşük olduğu saptanmıştır. Ayrıca, öğrencilerin çizgi grafik çizim puanları ile TOGS’dan elde edilen çizgi grafikleri oluşturma ve yorumlama becerileri arasında pozitif bir korelasyon olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the graphic skills of high school students: Creating and reviewing graphic graphics
2015
Yazar:  
Özet:

This study was carried out with the aim of comparing these skills with the graphics that students create, by studying the skills of primary school students to create and interpret graphics according to class levels. Examples of the study, 6th, 7th of a primary school located in the center of Sivas. And it consists of 93 students studying in the 8th class. As a data collection tool, the 'Test of Graphing in Science (TOGS)' test, which consists of 26 questions about chart graphics developed by Mckenzie and Padilla (1986) has been adapted to Turkish. The test, supported by open end questions and chart graphic drawing questions, was applied to the sampling group by providing validity and reliability with pilot work. SPSS 16 in statistical analysis of the data obtained from the study. 0 package program has been used. In the analysis, both visual and extractive statistical studies were carried out. In light of the findings obtained, it was found that the students' skills of graphic creation and interpretation did not show significant differences between 7th and 8th classes, but in 6th classes these skills were statistically significantly low in favour of the upper classes. The graphic drawings are improved as the class level increases, but the graphic drawings are also low in the 6th class level. Also, it has been found that there is a positive correlation between the students' graphic draw score and the skills of creating and interpreting graphic graphics obtained from TOGS.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.176
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal