Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 Sesli Dinleme 1
KÖYE BAĞLI YERLEŞMELER VE KIRSAL MESKENLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: MERZİFON ÖRNEĞİ
2023
Dergi:  
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Orta Karadeniz ile İç Anadolu arasında geçiş sahasında bulunan Merzifon, doğal özellikler bakımından iki bölgenin karakteristik özelliklerini de göstermektedir. Doğal coğrafya özelliklerine uyum sağlamış beşeri faaliyetler bölge dışından aldığı göçler ile harmanlanmıştır. Böylece Merzifon yöresi doğal ve beşeri özellikler bakımından kendine özgü bir görünüm sergileyerek farklılıklar göstermiştir. Yörenin coğrafi özelliklerinde görülen bu farklılıklar kırsal yerleşme ve mesken tiplerine yansımıştır. Bu araştırmanın amacı, kırsal yerleşmelerden köye bağlı yerleşmeleri ve kırsal meskenleri Merzifon örneğinde ortaya koymaktır. Araştırma sahasında köye bağlı yerleşmelerden yayla, mahalle, çiftlik ve bağ evi görülmektedir. Mesken tipleri öncelikle ekonomik faaliyetlere ve kültürel özelliklere göre şekillenmektedir. Kullanılan yapı malzemesi tercihinde ise doğal coğrafi özellikler ve ekonomik koşullar belirleyici faktördür. Meskenler yükseltiye ve üretim faaliyetlerine göre yapı tarzı ve şekli bakımından değişiklikler göstermektedir. En büyük değişiklikler zaman içerisinde yaşanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 640
Atıf : 2.995
2023 Impact/Etki : 0.136
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi