Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 6
La'lîzâde Addülbâkî'de Velâyet Anlayışı
2019
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslam tasavvufunda velâyet anlayışı ilk dönemlerden itibaren en çok tartışılan konulardan biri olmuştur. Sûfilerin de iştirak ettiği bu tartışmaların temelinde, “Kimler velidir?”, “Veli olmanın şartları nelerdir?” ve “Velilerin sahip olduğu hususi lütuflar nelerdir?” gibi soruların olduğu söylenebilir. Bu tartışmalara iştirak edenlerden biri de Laʽlîzâde Abdülbâkî’dir. Laʽlîzâde Abdülbâkî, XVI. yüzyılın son çeyreğinde ve XVII. yüzyılın ilk yarısında Osmanlı Devleti’nde yaşamış Melâmî meşrep, aynı zamanda Nakşî bir Türk mutasavvıftır. Laʽlîzâde Abdülbâkî’nin velâyet anlayışı aşk ve cezbeye dayanan ve Vahdet-i vücud temelli bir velâyet anlayışıdır. Bu açıdan bakıldığında, onun velâyet anlayışının temelini Bayramî-Melâmiliği’nin velâyet anlayışının oluşturduğu söylenebileceği gibi İbnü’l-Arabî’nin etkisini de görmek mümkündür.

Anahtar Kelimeler:

La'lîzâde Addülbâkî'de Velâyet Anlayışı
2019
Yazar:  
Özet:

In the Islamic Tasavouf, the understanding of the valley has been one of the most discussed topics since the beginning of the period. And the people who are in the midst of the discourse: “Who are they?”“What are the conditions of being a brother?” “What are the special charities that the Gentiles have?” I can say that there are questions. One of those who are involved in these discussions is Lalîzâd Abdülbâkî. by Abdurrahman, XVI. In the last quarter of the 17th century. Melâmî meşrep, who lived in the Ottoman State in the first half of the century, is also a Nakşî Turkish mutasavvıft. The word of God is the word of God, the word of God, the word of God, the word of God, the word of God, the word of God, the word of God. From this point of view, it is possible to see the influence of Ibn al-Arabi, as it can be said that the foundation of his consciousness consciousness is the consciousness of Ibn al-Arabi.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 338
2023 Impact/Etki : 0.14
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi