Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
KENTSEL DİRENÇLİLİĞİN FARKLI BOYUTLARI
2024
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nüfusun, ekonomi ve altyapı faaliyetlerinin kentlerde yoğunlaşması, kentsel kaynakların aşırı tüketimi, düzensiz planlama, yetersiz altyapı, verimsiz hizmetler ile artan kentleşme giderek kentleri bir dizi şok ve stres karşısında daha savunmasız hale getiriyor. Bu nedenle, kent yönetimleri, kent halkının ve kentsel sistemlerin gelecekteki savunmasızlığını azaltma, bir dizi şok ve stresi hafifletme, bunlara hazırlıklı olma ve uygun kaynaklar ile kapasite geliştirme amaçlı faaliyetler ve politikalar geliştirmektedir. Bu bağlamda, kentlerde yaşayan nüfusun artışı ile birlikte kentlerin riskler karşısında dirençliliğini anlatan bir kavram olarak “kentsel dirençlilik” son dönem literatürde ve uluslararası alanda sıkça kullanılmaya başlandı Ancak, “kentsel dirençlilik” kavramının anlamı üzerinde net bir uzlaşı söz konusu değildir. Kentlerin karmaşık sistemler olarak kabulü, dirençlilik kavramının kent ile birlikte kullanımında farklı boyutları ele almayı zorunlu kılmaktadır. Bu çalışmanın amacı, kentsel dirençliliğe açıklık getirmek ve kavramın içeriğini anlamayı mümkün kılacak şekilde kentsel dirençliliğin farklı boyutlarını tespit etmektir. Çalışmada, literatür ve uluslararası politika alanları incelenerek kentsel dirençlilik için 7 alt boyut tespit edilmiş ve söz konusu boyutlar kentsel dirençlilikle ilişkili olarak anlamlandırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Urban Resilience In The Context Of Different Dimensions
2024
Yazar:  
Özet:

Concentration of population, economy and infrastructure activities in cities, excessive consumption of urban resources, irregular planning, inadequate infrastructure, inefficient services and increasing urbanization make cities more vulnerable to a series of shocks and stresses. Therefore, local governments develop activities and policies aimed at reducing the future vulnerability of urban people and urban systems, mitigating and preparing for a range of shocks and stresses, and building capacity with appropriate resources. In this context, with the increase in the population living in cities, “urban resilience” as a concept describing the resilience of cities against risks has been used frequently in the recent literature and internationally. However, there is no clear consensus on the meaning of the concept of "urban resilience". The acceptance of cities as complex systems makes it necessary to consider different dimensions in the use of the concept of resilience with the city. The aim of this study is to clarify urban resilience and to identify the different dimensions of urban resilience in a way that makes it possible to understand the content of the concept. In the study, 7 sub-dimensions for urban resilience were determined by examining the literature and international policy areas, and these dimensions were interpreted in relation to urban resilience.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 942
Atıf : 8.655
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi