Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 82
 İndirme 20
Türkiye’de Yönetim Muhasebesiyle İlgili Hazırlanan Tezlerin Bibliyometrik Analiz Yöntemiyle İncelenmesi
2020
Dergi:  
Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türkiye’de yönetim muhasebesi konusunda hazırlanmış olan lisansüstü tezleri hazırlandığı üniversite, yıl, enstitü, anabilim dalı, tezlere danışmanlık yapan öğretim üyelerinin unvanları ve hazırlanan tezlerin yüksek lisans tezi - doktora tezi olarak ayırımının belirlenmesi oluşturmaktadır. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden olan Bibliyometri tekniği kullanılmış olup Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Ulusal Tez merkezi sayfasında tarama terimi olarak “Yönetim Muhasebesi”, aranacak alan, izin durumu ve tez türü kısımları ise “Tümü” şeklinde işaretlenerek 2020 Yılı Nisan ayında tarama işlemi gerçekleştirilmiştir. Tarama sonrası 172 adet lisansüstü tezin YÖK Ulusal Tez Merkezine kayıtlı olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu tezlerden 9 tanesine yazarın erişime izin vermemesi, tezin çok eski tarihli olmasından dolayı YÖK tez merkezinde elektronik kaydının olmaması gibi sebeplerden ötürü erişim sağlanamamıştır. Böylelikle araştırma kapsamında 163 adet lisansüstü tez incelenmiştir. İlk tez 1985 yılında hazırlanırken, 2019 yılında 19 tezle en yüksek sayıya ulaşılmıştır. Yine 1993 yılında yazılmış lisansüstü tez bulunmamaktadır. Yönetim muhasebesi konusunda 19 tezle en fazla tezin Marmara Üniversitesi bünyesinde hazırlandığı, tez türü olarak en fazla yüksek lisans düzeyinde tezin hazırlandığı, söz konusu tezlere en çok Prof. Dr. unvanlı öğretim üyelerinin danışmanlık yaptığı çalışma sonucunda tespit edilen bulgulardır. Özellikle yönetim muhasebesi konusunda lisansüstü tez hazırlamak isteyen araştırmacıların Marmara Üniversitesi bünyesinde alanında uzman öğretim üyeleriyle çalışabilecekleri düşünülmektedir. Ayrıca Türkiye’de son yıllarda üniversite sayısındaki artış göz önünde bulundurulduğunda diğer üniversitelerinde yönetim muhasebesi konusuna önem vermeleri tavsiye edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

In Turkey, the examination of the theses prepared in relation to the management accounting by the method of bibliometric analysis
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study in Turkey is to determine the distinction of the university, year, institute, anatomy branch, teaching members who consult the theses and the prepared theses as the master's thesis - doctor's thesis. The study used the Bibliometry technique, which is of the quality research methods, and the scanning process was carried out in April 2020 by the President of the Higher Education Council (YOK) National Thesis Center page as the scanning term "Administrative Accounting", the field to be sought, the status of permission and the type of thesis parts marked in the form of "All". Following the screening, 172 sub-graduate theses were recorded at the YÖK National Thesis Center. The author has not allowed access to nine of these theses because of the fact that the thesis is very ancient, it has not been granted access due to reasons such as the absence of electronic record in the YÖK thesis center. In this study, there were 163 studies. The first thesis was prepared in 1985, and the highest number was reached in 2019 with 19 theses. There is no new text written in 1993. With 19 theses on management accounting, the most theses are prepared within the University of Marmara, the most theses are prepared at the master's level as the type of thesis, the most theses are found in the result of the study that the doctors with the title of Prof. Dr. consulted. It is believed that researchers who want to prepare a postgraduate thesis in management accounting in particular will be able to work with specialized faculty members in the field within the University of Marmara. In Turkey, it is also advised that when considering the increase in the number of universities in recent years, attention should be paid to the subject of administrative accounting in other universities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 631
Atıf : 1.761
Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)