Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 83
 İndirme 30
Simülakr Bir Özne Olarak Bedenin İnşası (Bu Ben Miyim?- Doktor B. Örneği )
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Beden ve beden görünümleri üzerine geçmişten günümüze birçok söylem ortaya konulmuş ve bu söylemler aracılığıyla bireylerde ideal beden algısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Bireyler ise bu ideal beden algılarıyla kendi beden ve kişiliklerini inşa etmeye başlamışlardır. Günümüz dünyasında inşa edilme sürecine beden üzerine yapılan cerrahi müdahaleler de eklenmiş ve sıradanlaştırılarak olması gereken bir gerçeklik şeklinde yansıtılmaya başlanmıştır. İdealize edilmiş beden algıları bireylere özellikle de kadınlara doğrudan veya dolaylı şekillerde kitle iletişim araçları ile yansıtılmıştır. Çalışmada “ideal beden algısının simülakr bir özne olarak kimlik inşasına etkileri” problem olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda araştırmada simülakr bir özne olarak kimlik inşası ve bu inşa sürecinde TV programlarının bireylerin özellikle de kadınların bedenleri üzerindeki etkilerinin incelemesi amaçlanmıştır. Aynı şekilde beden inşası üzerine kurgulanan TV programlarında kadın bedeninin erkek bedenlerine göre neden daha fazla ön plana çıkarıldığı ele alınmıştır. Bireylerin olması gerektiği düşünülen ideal beden gerçekliğine maruz kaldıkları için mi yoksa gerçekten gerekli olduğu için mi bedenlerine cerrahi müdahaleler yaptırdıkları ve bedenin modasının olup olamayacağı gibi konuların da incelenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda araştırmaya “Bu Ben Miyim?” adlı TV programı örneklem olarak seçilmiştir. Bu program katılımcıların bedenlerindeki rahatsız oldukları yerleri cerrahi müdahaleler ile inşa ederken beden üzerinden bir kimlik inşasını da gerçekleştirmektedir. Araştırma sürecinde “Bu Ben Miyim?” adlı TV programının İçerik ve Söylem Analizi doğrultusunda incelenmesi hedeflenmiştir. Program “damgalama”, “kusursuz beden algısı”, “duyguların yönetimi”, “sergileme ve gizleme değeri” gibi dört kategoride ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

How to build the body as a symulacrus body (Is this I? – Doctor B. Example)
2020
Yazar:  
Özet:

Many speeches have been revealed from the past to the present on body and body appearances, and through these speeches it has been tried to create an ideal body perception in individuals. Individuals, however, have begun to build their own body and personality with these ideal body perceptions. In today’s world, the body’s surgical interventions have also been added to the construction process and have begun to be reflected in a reality that needs to be normalized. Idealized body perceptions are reflected directly or indirectly to individuals, especially to women, by means of mass communication. The study identified the "impact of ideal body perception on identity building as a simulatory substance" as a problem. In this context, the research is aimed at building identity as a simulatory object and in this construction process the study of the effects of TV shows on individuals, especially women's bodies. The TV shows on body building also discussed why the female body is more advanced than the male body. It is intended for individuals to study the issues as whether they are exposed to the ideal body reality that should be considered to be or because it is really necessary to make surgery to their bodies and whether the body is fashionable or not. In this context to research “Is this I?” The name of the TV program is selected as an example. This program also carries out an identity building through the body while building the places in which participants are discomforted in their bodies by surgery. In the investigation process, “Is this I?” The TV program is designed to be studied in the context of Content and Speech Analysis. The program has been dealt with in four categories, such as “dumping”, “unperfect body perception”, “management of emotions”, “signature and hiding value”.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 924
Turkish Studies Social Sciences