Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Çankırı Kent İçi Yol Ağaçlarının Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma
2012
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Çankırı İli Atatürk Bulvarı’ndaki kent içi yol ağaçları, ağaççık ve çalılar incelenmiştir. Ağaçların mekan tanımlama, estetik uygunluk, fonksiyonel uygunluk ve sağlıklılık durumları değerlendirilmiştir. Atatürk Bulvarında bulunan ağaçların mekân tanımlama özelliğinin belirlenmesinde Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS)’nden yararlanılmıştır. Alanda yapılan gözlemler ve incelemeler sonucunda bitkilerin fonksiyonel uygunluk ve estetik uygunlukları, sağlıklılık durumları değerlendirilmiştir. Atatürk Bulvarındaki bitki materyali bulvarı kesen kavsak noktalarına göre 4 bölümde değerlendirilmiştir. Atatürk Bulvarında 24 farklı tür bitki kullanılmış olup, bu türlerin rasgele dikimi, tür dikiminde tasarım ilkeleri olan dizi, ritim, tekrara dikkat edilmemesi bitkisel tasarımın estetik yönden başarılı bir görünüm sergilemesini engellemiş, bitki materyali mekana bir kimlik kazandıramamıştır. Atatürk Bulvarı genelindeki tretuvar bitkilendirmesinde bitki materyali dağınık, fonksiyonellikten ve estetikten uzak bir görünüm sergilemektedir. Herdem yeşil, ağaç ve çalıların dağılımında da yine uygun olmayan bir dikim düzeni görülmektedir. Yine bütün bitki türlerinin dikiminde ideal taç genişlikleri dikkate alınmamıştır. Bitkiler arasındaki mesafe ideal taç genişliklerin den daha sık dikilmiştir. Çankırı ili Atatürk Bulvarı bitki materyalinin CBS ile belirlenmesi, bitkisel materyalin yönetiminde yerel yöneticilere önemli bilgiler sağlamaktadır. CBS ile bilgilerin plan ve haritalara koordinatlı olarak aktarılması bitki materyalinin mekana uygunluğu ve fonksiyonel uygunluğunun değerlendirilmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca bitkisel materyalin bakımı ve sürekliliğinin sağlanmasında da kolaylıklar sağlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A study on the assessment of road trees within the town of Chankri
2012
Yazar:  
Özet:

In this study, we have studied the urban road trees, trees and trees in the Chankırı Ili Atatürk Boulevard. The area identification of the trees, aesthetic suitability, functional suitability and health conditions have been assessed. The geographical information systems (CBS) have been used to identify the location characteristics of the trees in the Atatürk Boulevard. Results of observations and examinations in the area have assessed the functional and aesthetic conformity of plants, health conditions. The plant material in the Atatürk Boulevard is evaluated in 4 sections according to the intersection points that cut the boulevard. 24 different species of plants have been used in the Atatürk Bulvar, and the random planting of these species, the design principles in the planting of the species, the range, the rhythm, the non-reatening of the plant design has prevented the esthetic appearance of a successful appearance, the plant material has not given a place identity. In the tretuvar planting throughout the Atatürk Boulevard, the plant material shows a distinctive, functional and aesthetic appearance. There is also a discharge of the trees and trees that are not suitable for the plant. Again, the ideal crown widths were not taken into account in the planting of all plant species. The distance between the plants is planted more often than the ideal crown widths. The determination of the plant material by CBS of Chankırı or Atatürk Boulevard provides important information to local governors in the management of plant material. The coordinated transmission of information to the plan and maps with the CBS enables the assessment of the local and functional conformity of the plant material. It also provides facilities in the maintenance and continuity of plant materials.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.748
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi