Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 15
Tüketim Kültürü ve İkna Bağlaminda Reklamda Retorik Figürlerin Kullanimi Üzerine Bir İnceleme
2019
Dergi:  
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sanayi devrimiyle ivme kazanan tüketim olgusu zamanla ihtiyaçtan çok görev haline gelmiştir. Eğlenceden kimliklere varıncaya dek her şeyin tüketilebildiği bir ortamda tüketim, bireyin varoluş sebebine dönüşmüştür. Tüketim alışkanlığının devamını sağlayabilmek ve daha fazla tüketime yönlendirmek amacıyla markalar ürünlerini farklılaştırmak, pazarlamak ve satmak gibi nihai hedeflerini gerçekleştirmek adına tüketicileri ikna etme çabası içine girmişlerdir. Toplumsal bir etkileme biçimi olan, Platon, Aristotales gibi antik Yunan düşünürlerinin alt yapısını oluşturduğu ikna iletişimi günümüze kadar çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda, markalar reklamcılık ve tanıtım faaliyetlerinde “ikna etme sanatı” olarak adlandırılan retorik disiplininden faydalanmışlardır. Bu çalışmada, tüketim kültürünün yaşandığı günümüzde, yazılı basın araçlarından biri olan dergilerde, tüketime özendirme amacıyla yayınlanan basılı reklamlarda kullanılan retoriksel figürler incelenmiştir. Bu çerçevede araştırmanın ana konusunu Türkiye’de 2015 yılında dergilere en fazla reklam veren Loreal Türkiye ve P&G markalarının reklamlarının retorik yapısının incelenmesi oluşturmaktadır. Reklamlar Aristotales’in retorik üçlemesi ve figürlerin kullanımı kapsamında analiz edilmiştir. Sonuç olarak, reklamlarda sözel ve görsel retorik firgürler kullanılarak, yapay gereksinimlerin oluşturulduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Tüketim Kültürü ve İkna Bağlaminda Reklamda Retorik Figürlerin Kullanimi Üzerine Bir İnceleme
2019
Yazar:  
Özet:

The consumption phenomenon, which is driven by the industrial revolution, has become more than necessary over time. In an environment where everything can be consumed from fun to identity, consumption has become the cause of the individual’s existence. In order to ensure the continuation of consumption habits and to drive more to consumption, brands have entered the effort to persuade consumers in order to their final objectives, such as differentiating, marketing and selling their products. Communication of conviction, a form of social influence, which constitutes the substructure of ancient Greek thinkers like Platon, Aristotle, has been carried out in various ways until today. In this context, brands have benefited of the retorical discipline called "confirmation art" in advertising and advertising activities. In this study, in the present day of consumer culture, in magazines, one of the written media tools, the rhetorical figures used in printed advertisements published for the purpose of encouraging consumption were studied. In this context, the main topic of the research is the study of the retorical structure of the advertisements of Loreal Turkey and P&G brands that most advertised for magazines in Turkey in 2015. Advertisements were analyzed within the framework of Aristotle's retorical triangle and the use of figures. As a result, it can be said that by using verbal and visual retorical fires in advertising, artificial requirements are created.

A Research Into The Use Of Rhetorical Figures In Advertisements Within The Context Of Consumption Culture and Persuasion
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








IBAD Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 2.997
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi