Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
 Sesli Dinleme 1
Kumar oynama bozukluğu tanısı olan hastalarda, anksiyete, depresyon, ruminasyon ve dürtüsellik
2018
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı kumar oynama bozukluğu tanısı olan hastalarda, kumar oynama davranışı, anksiyete, depresyon, ruminatif düşünceler ve dürtüselliğin değerlendirilmesi ve sağlıklı kontrol grubu ile karşılaştırılmasıdır. Gereç ve Yöntem: Bir bağımlılık polikliniğine başvuran, DSM-5’e göre kumar oynama bozukluğu tanısı alan 18-65 yaş arası 30 erkek hasta örneklem grubunu, aynı merkeze kumar dışı nedenlerle başvuran hasta yakınlarından oluşan 30 erkek kontrol grubunu oluşturdu. Katılımcılara South Oaks Kumar Tarama Ölçeği, Beck Depresyon Ölçeği, Beck Anksiyete Ölçeği, Ruminatif Düşünceler Ölçeği ve Barratt Dürtüsellik Ölçeği uygulandı.  Bulgular: Beck depresyon, Beck anksiyete ve ruminatif düşünceler puanları kumar oynama bozukluğu tanılı hastalarda kontrol grubuna göre anlamlı olarak daha yüksek saptandı. Kumar oynama bozukluğu tanılı hastaların, motor Barratt dürtüsellik puanları kontrol grubundan anlamlı oranda daha yüksekti. Tasarlanmamış Barratt dürtüsellik puanları ise kontrol grubunda daha yüksek bulundu.  Sonuç: Kumar oynama bozukluğu kişisel, ailevi ve sosyal birçok olumsuz sonuca neden olmaktadır. Tedaviye başvurunun genellikle kumar oynama sorunu için değil, kumarın neden olduğu diğer ruhsal problemler nedeniyle olduğu dikkat çekmektedir. Bu kişilerde anksiyete, depresyon gibi eştanıların sorgulanması, hastalığın ruminatif karakteri ve dürtüsel tutumla olan birlikteliğinin tedavi planlamasında gözönünde bulundurulması ve bağımlılık ekseninde daha bütüncül bir bakış açısıyla ele alınması önemli görünmektedir.

Anahtar Kelimeler:

In patients diagnosed with gambling disorder, anxiety, depression, rumination and impotence
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study is to evaluate gambling behavior, anxiety, depression, ruminative thoughts and motivation and compare it with a healthy control group in patients with a gambling disorder diagnosed. Tools and Methods: A 30-65-year-old male patient sample group, who was diagnosed with gambling disorder according to the DSM-5, formed a 30-year-old male control group, consisting of the patient's relatives who appeared to the same center for non-game reasons. The participants were applied the South Oaks Gambling Score Score, the Beck Depression Score, the Beck Anxiety Score, the Ruminative Thought Score and the Barratt Density Score. The findings: Beck depression, Beck anxiety and ruminative thoughts scores were significantly higher than the control group in patients diagnosed with gambling disorder. In patients diagnosed with gambling disorder, motor Barratt's impulse scores were significantly higher than the control group. Undesigned Barratt's motivation points were higher in the control group.  The result: Gambling disorder leads to many negative personal, family and social consequences. It is noted that the application for treatment is usually not due to the gambling problem, but due to other mental problems caused by gambling. In these people, it appears important to question the identities such as anxiety, depression, to take into account the association of the disease with the ruminative nature and the impulsive attitude in the treatment planning and to address it with a more comprehensive perspective in the axis of addiction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.824
Cukurova Medical Journal