Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 2
Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Konuşma Becerisi Öz Yeterlilik Algılarının İncelenmesi
2023
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin konuşma becerisi öz yeterliliklerini incelemeyi amaçlamaktadır. Araştırma tarama modeli ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın evrenini, Doğu Anadolu Bölge’mizdeki bir üniversitenin Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenim görmekte olan 1393 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini ise seçkisiz örnekleme yöntemlerinden basit seçkisiz örnekleme yöntemiyle seçilen 540 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak Kişisel Bilgi Formu (KBF) ve Öğretmen Adaylarına Yönelik Konuşma Öz Yeterlilik Ölçeği kullanılmıştır. Öğrencilerin konuşma öz yeterlilikleri incelenirken parametrik testler olan bağımsız örneklemler için t testi ve tek yönlü varyans analizi (ANOVA) kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, öğrencilerin konuşma becerisi öz yeterliliklerine yönelik toplam algılarının “üst düzeyde” olduğu belirlenmiştir. Cinsiyet değişkeni bakımından kadın öğrencilerin erkek öğrencilere göre konuşma becerisi algılarının daha yüksek olduğu, yaş değişkeni bakımından 19-24 yaş aralığındaki öğrencilerin 25 yaş ve üzerindeki öğrencilere göre konuşma kurallarını uygulama becerisi öz yeterlilik algılarının daha yüksek olduğu, sınıf düzeyi değişkeni bakımından 1. sınıf ve 3. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin 2. sınıf ve 4. sınıfta öğrenim gören öğrencilere nazaran etkili konuşma öz yeterliliklerinin daha yüksek olduğu ve mezun olunan lise türü değişkeni bakımından Genel lise, Anadolu lisesi ve Spor lisesinden mezun öğrenciler Meslek lisesinden mezun olan öğrencilere nazaran topluluk önünde konuşma öz yeterliliklerinin daha yüksek olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigating The Speaking Skill Self-efficacy Perceptions Of Students In The Faculty Of Physical Education and Sports Sciences
2023
Yazar:  
Özet:

This research aims to examine the speaking skill self-efficacy of the students in the Faculty of Sport Sciences. The research was conducted using the scanning model. The population of the study consisted of 1393 students who are currently studying at a university in the Eastern Anatolia Region in the Faculty of Sport Sciences. The sample of the study consisted of 540 students selected by simple random sampling method, one of the random sampling methods. Personal Information Form (PIF) and Speaking Self-Efficacy Scale for Teacher Candidates were used as data collection tools in the study. In analyzing students' speaking self-efficacy, parametric tests such as the t-test and one-way analysis of variance (ANOVA) were employed for independent samples. The results indicated that students' overall perceptions of speaking skill self-efficacy were at a "high level". In terms of the gender variable, female students' perceptions of speaking skills were higher than male students. Regarding the age variable, students between the ages of 19-24 had higher self-efficacy perceptions of speaking skills than students aged 25 and over. Additionally, 1st year and 3rd year students in terms of the grade level variable.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 869
Atıf : 11.585
2023 Impact/Etki : 0.55
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi