Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 3
 Sesli Dinleme 1
TÜRKİYE’DE SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMLERİ: 2018 SIRALAMASI VE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ
2021
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, YÖK ATLAS 2017 temelinde geliştirilen ve 2018 indeksi olarak isimlendirilen veriler çerçevesinde, Türkiye’deki siyaset bilimi ve/veya kamu yönetimi bölümlerinin bir sıralamasını yaparak, bu bölümlerin genel durumunu ortaya koymakta, değerlendirmekte ve tartışmaktadır. Bu sıralama ve değerlendirme için kullanılan indekste, akademik personelin ve öğrencilerin sayısı, tercih edilirlik, üniversite yerleştirme sınavında bölümlerin sırası gibi göstergeler ile bölümlerin web sitelerinde yer alan bilgileri de dikkate alınmıştır. 2017’den 2018’e indeksin geliştirildiği ve karşılaştırma olanağı elde edildiği de söylenmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Department of Political Science and Public Administration in Turkey: 2018 SIRALAMASI AND RECOMMENDATION ANALYSIS
2021
Yazar:  
Özet:

This article, in the framework of the data developed on the basis of YÖK ATLAS 2017 and named as the 2018 index, makes a ranking of the departments of political science and/or public administration in Turkey, reveals, evaluates and discusses the general status of these departments. In the index used for this ranking and evaluation, the number of academic staff and students, the preference, the ranking of the departments in the university placement exam and the information on the websites of the departments were also taken into account. It should also be said that from 2017 to 2018 the index has been developed and the comparison possibility has been achieved.

Anahtar Kelimeler:

2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.384
Atıf : 14.801
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi