Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 12
SOSYAL MEDYA KULLANIMININ MARKA ALGISINA ETKİSİ: İLAÇ SEKTÖRÜNDE BİR UYGULAMA
2019
Dergi:  
Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde firmalar ürünlerinin müştiye ulaşmasında geleneksel medya araçlarından farklı olarak sosyal medya mecralarını kullanmaya başlamışlardır. İletişimin çift yönlü olduğu, tüketicinin öneminin arttığı, tüketici ve markaların iç içe ve hızlı bir iletişim içinde bulunduğu sosyal medya mecraları marka algısı yaratmada pazarlama dünyasının yöntem ve işleyişini yeniden yapılanmıştır. Bu araştırmada, geleneksel pazarlama araçlarını kullanma kısıtı bulunan ilaç firmalarının ürünlerinin marka algısında, müşterileriyle buluşabildiği en cazip platform olan sosyal medyanın rolü incelenmiştir.   Araştırma kapsamında Türkiye’de faaliyet gösteren yerli ve yabancı ilaç firmalarından, satış geliri -Return on Sales (ROS)- en fazla olan 6 firmanın sosyal medya pazarlama uzmanları ile derinlemesine mülakatlar sonucunda elde edilen veriler analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda kısıtlı reklam alanı olan ilaç firmalarının hedef kitleye ulaşmak için en önemli kanallarının sosyal medya olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The impact of social media use on brand algis: an application in the pharmaceutical sector
2019
Yazar:  
Özet:

Today, companies have begun to use social media machinery, unlike traditional media tools, in order to their products. The way and function of the marketing world is rebuilt in creating brand perception, where communication is bilateral, where the importance of the consumer increases, where consumers and brands are in internal and fast communication. This study has studied the role of social media, the most attractive platform in which it can meet its customers, in the brand perception of products of pharmaceutical companies with restrictions to using traditional marketing tools. In the framework of the research, the data obtained from domestic and foreign pharmaceutical companies operating in Turkey, the sales revenues -Return on Sales (ROS) - the highest of 6 companies, with social media marketing experts, were analyzed as a result of profound interviews. The research has found that the most important channels for pharmaceutical companies with a limited advertising area to reach the target audience are social media.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 142
Atıf : 715
Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi