Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 57
 İndirme 7
The Impact of Firm Specific Characteristics on The Relation Between Financial Distress And Capital Structure Decisions
2019
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Purpose – This study investigates the effect of some of the firm level variables on the relation between financial distress and capital structure decisions. Design/ methodology/approach – The manufacturing firms listed in Turkish market between 2007 and 2017 are analysed. Fixed effect panel regressions are used in the analyses. Findings – Financial distress level increases as leverage and short-term debt maturity usage increase. Firm size, return on equity, asset tangibility variables are reported as effective on the association between leverage and financial distress. Return on equity and asset tangibility have impacts on the relation between financial distress and debt maturity. Discussion – The findings show that increased debt level results in higher level of financial distress which is in line with Trade-Off Theory. As the debt level of more profitable firms increases, the financial distress level of those firms increases. Moreover, increasing debt among large firms causes higher level of financial distress. Asset tangibility is also effective in reducing negative impact of debt on financial success. Increasing long term debt among firms with higher ROE, results in increased financial distress levels. Finally, increasing long-term debt ratio among firms with higher tangibility causes higher financial distress level.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 9.742
İşletme Araştırmaları Dergisi