Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 8
Netflix'in Makine Öğrenimi, Kişiselleştirme, Kültür Çalışmaları ve Covid-19 Sürecindeki Gelişmeleri
2023
Dergi:  
Intermedia International E-journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma dijital ortamda diğer rakiplerine göre büyük oranda fark yaratan Netflix’in makine öğrenimi, kişiselleştirmeye önem verdiği ve ülkelere yönelik kültürel açıdan çalışmalara nasıl yön verdiği incelenmektedir. Ayrıca dünya genelinde tüm sektörleri ve işletmeleri ağır bir şekilde etkileyen Covid-19 sürecinde Netflix’in gelişimi, yaptığı çalışmalar ve izlenme sayısındaki artışla ilgili durumlar tartışılıyor. Bu durum çerçevesinde günümüz dünyasında yapay zeka, makine öğrenmesi vb. birçok çalışma yürüten Netflix, izleyicileri ve hedef kitlesi için kişiselleştirme hizmetleri sunmaktadır. Netflix, bu tür faaliyetleri çalışmalarına yön vermek için kullanmakta ve kullanıcılarını elinde tutmak ve yeni üyelere ulaşmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Hedef kitlesini tanımaya, takip etmeye ve anlamaya çalışan Netflix, sürekli yenilik arayışı içindedir. Süreci doğru yönetme, krizi fırsata çevirme (Covid-19) ve tüketicilerinin takdirini kazanma yaklaşımıyla hareket eder. Bu çalışmada Netflix’in gelişim ve ilerlemeleri, yaptığı çalışmalar ele alınmaktadır. Netflix’in işlerindeki öngörüsü, kullandığı araçlar, bakış açısı ve yaklaşımları hem rakiplerini hem de diğer sektörlerdeki işletmeleri veya markaları teşvik etmesi ve yönlendirmesi açısından önemlidir.Bu yapılar uygulamaya katkı sağlarken aynı zamanda literatüre de katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Literatürde Netflix’le ilgili genel bir çerçeve sunarak farklı yönlerini ele almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Netflix's Machine Learning, Personalization, Culture Effect and Its Evolution In Covid-19
2023
Yazar:  
Özet:

This study examines how Netflix, which makes a big difference in the digital environment compared to its other competitors, gives importance to machine learning, personalization and gives direction to cultural studies for countries. In addition, the development of Netflix, its work and the increase in the number of views during the Covid-19 process, which heavily affects all sectors and businesses around the world, are discussed. In this context, Netflix, which carries out many studies such as artificial intelligence and machine learning in today’s world, offers personalization services for its audiences and target groups. Netflix uses such activities to guide its work and continues to retain its users and reach new members. Netflix, which tries to know, follow and understand its target audience, is constantly in search of innovation. It acts with the approach of managing the process correctly, turning the crisis into an opportunity (Covid-19) and gaining the appreciation of its consumers. In this study, the development and progress of Netflix and its work are discussed. Netflix’s foresight in its business, the tools it uses, its perspective and approaches are important in promoting and guiding both its competitors and businesses or brands in other industries. While these structures contribute to the practice, it is thought that they will also contribute to the literature. It presents a general framework about Netflix in the literature and discusses its different aspects.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Intermedia International E-journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 647
Intermedia International E-journal