Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 10
İleri ve çok ileri derece sensörinöral (S/N) işitme kaybı olan hastaların işitme eşiklerinin tonal ABR ile karşılaştırılması
2014
Dergi:  
ENT Updates
Yazar:  
Özet:

Objective: In the present study, thresholds of airway tone-burst auditory brainstem response (ABR), and pure-tone audiometry were compared, and correlations between threshold values obtained with classical audiometric methods, and pure-tone airway hearing in individuals with advanced, and very advanced sensorineural (S/N) hearing loss were investigated. Methods: Eighty patients with advanced and very advanced S/N hearing loss were included in the study. Pure-tone air conduction thresholds of advanced, and very advanced S/N hearing loss patients detected at 500, 2000 and 4000 Hz frequencies were compared with tone-burst ABR threshold values. Results: Our study population consisted of males with a mean age of 21.8±3.45. Mean differences between thresholds of tone-burst, and pure-tone audiometry were detected to be 4.75 dB, 6.25 dB, and 4.87 dB at stimulus frequencies of 500 Hz, 2000 Hz, and 4000 Hz, respectively. Conclusion: In conclusion, in patients with S/N hearing loss, a strong correlation is found between pure-tone audiometry thresholds, and electrophysiological thresholds obtained at 500, 2000, and 4000 Hz with tone-evoked ABR wave-V. Tone-ABR can be used as a reliable test in the diagnosis of patients with hearing loss in conditions where pure-audiometry cannot be performed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










ENT Updates

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 314
Atıf : 78
ENT Updates