Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 45
 İndirme 3
Mülteci Kadınlar ve Üreme Sağlığı: Sağlık Hizmetlerine Ulaşmalarını Etkileyen Faktörler, Engeller ve Çözüm Önerileri
2019
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toplu yaşamın getirdiği zorluklar, barınma sorunları, yasal sorunlar, göç eden bireylerin sağlığını sosyal, kültürel, psikolojik ve fiziksel açıdan olumsuz etkilemektedir. Kadınlar, toplumsal statü, toplumsal cinsiyet ve düşük sosyo-ekonomik düzey gibi nedenlerle erkeklere göre daha fazla etkilenmekte ve sağlık hizmetlerinden yaralanmada daha dezavantajlı konumda olmaktadır. Tüm bu sorunlar mülteci kadınların, üreme sağlığı sorunları açısından riskli gruplar içinde yer almasına neden olmakta ve şiddet, cinsel taciz, tecavüz, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, gebelik ve doğumla ilgili üreme sağlığı sorunları ortaya çıkmaktadır. Ayrıca mülteci kadınlar, dil problemi, sağlık kurumlarına ulaşımda yaşanan zorluklar, sağlık sigortasının olmaması, göç alan bölgelerde yeterli sağlık kuruluşu ve nitelikli personelin ve tercümanın olmaması gibi nedenlerle sağlık hizmetlerine ulaşmada sorun yaşamaktadır. Mülteci kadınların artan sağlık problemleri içerisinde üreme sağlığı hizmetlerine yönelik gereksinimleri giderek artmaktadır. Bu doğrultuda mülteci kadınların, üreme sağlığı sorunları ve sağlık hizmetlerini kullanma durumlarının öncelikli ele alınması, değerlendirilmesi ve sorunlarına kalıcı çözüm getirilmesi için üreme sağlığını geliştirme programlarının düzenlenmesi oldukça önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Women Refugees and Reproductive Health: Factors, Obstacles and Solutions Recommendations That Affect Access to Health Services
2019
Yazar:  
Özet:

The challenges brought by the mass life, the housing problems, the legal problems, and the health of migrants have a negative impact on social, cultural, psychological and physical aspects. Women are more affected than men for reasons such as social status, social gender, and low socio-economic level, and are more disadvantaged in injuries from health services. All of these problems cause refugees to be included in the risk groups of reproductive health issues, and violence, sexual harassment, rape, sexually transmitted infections, pregnancy and birth-related reproductive health issues arise. Moreover, women refugees have problems with access to health services for reasons such as language problems, difficulties in transportation to health institutions, lack of health insurance, lack of adequate health institutions and qualified staff and translator in the migration areas. As a result of the increasing health problems, the need for reproductive health services is increasing. In this regard, it is very important to organize programmes of reproductive health to prioritize, evaluate and provide a permanent solution to the problems of women refugees, reproductive health issues and conditions of use of health services.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 592
Atıf : 1.171
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi