Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 7
HİSSE SENEDİ FİYATLARININ AÇIKLANMASINDA FİNANSAL ORANLARIN ROLÜ: BIST SANAYİ ENDEKSİNDEKİ FİRMALAR ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Finansal oranlar hem bilim hem de işletmecilik dünyası tarafından işletme dinamiklerinin anlaşılmasında yaygın olarak kullanılmaktadırlar. Bu çalışmada, oranlar arasındaki bilgi örtüşmesinden kaynaklı problemleri engelleyerek ve mümkün olan en az sayıdaki oran ile en fazla bilgiyi içeren modeli belirleyerek, hisse senedi fiyatları ile hangi oranların ilişkili olduğunun ortaya koyulması amaçlanmıştır. Çalışmada sırasıyla, korelasyon, çoklu-doğrusallık, geriye doğru adımsal eleme yöntemi ve sabit etkiler regresyon tahmin yöntemi kullanılarak en başarılı model belirlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre 11 farklı oran ile fiyatlardaki değişimin %73’ü açıklanabilmektedir. Araştırmadan elde edilen bulgular, öncelikli olarak hangi finansal oranlar setine bakılması gerektiği üzerinde fikir vermesi açısından önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.686
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi