Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 35
 İndirme 3
A New Schiff Base Molecule Prepared from Pyrimidine-2-thione: Synthesis, Spectral Characterization, Cytotoxic Activity, DFT, and Molecular Docking Studies
2022
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Schiff base derivatives are some of the most widely used organic compounds for industrial purposes and they exhibit a broad range of biological activities. In this paper, a new Schiff base derivative (2) synthesized from the condensation reaction of 1-amino-5-benzoyl)-4- phenylpyrimidine-2(1H)-thione (1) with 2-chlorobenzaldehyde. The new compound was characterized by 1H, 13C NMR, and FT-IR. The biological activity property of this compound was tested against two different cancer cell lines and a healthy human cell line. The results demonstrate that molecule 2 has antiproliferative activity. In molecular modeling studies, the interaction site was examined using the epidermal growth factor receptor (EGFR) tyrosine kinase domain. Alignment in molecular docking, surface mapping binding, amino acids, and binding energy calculated. Glide score energy was found to be -9.820 kcal/mol and it predicted that the bonding interaction is strong. Theoretical calculations were made to compare the experimental and theoretical data. These calculations were performed on the 6–31 G* basis set using the Density Functional Theory (DFT) method and Becke-3-Parameter-Lee-Yang-Parr (B3LYP). Using this method, various parameters, such as frontier molecular orbitals, HOMO-LUMO energy levels, band gap, and chemical reactivity indices were found and interpreted.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 230
Atıf : 273
Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi